„Egzotika“: Lietuvoje vyksta tikras padangų prekybos karas ir sąmoningas vartotojų klaidinimas

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

immortallt 2013-10-16 15:54
Skamba logiškai, tik pridėsiu, netaupykite kelių litų ir nerestauruokit padangų. Užsimušti galima, kai greitkelyje nueis gabalais.
rokend 2013-10-16 15:56
Na kaip dėsto universitete tai iš padangų bėgant laikui pasišalina siera. Kadangi siera apsprendžia gumos kietumą, tai po 5 metų padangoje jau yra nemaži pakitimai. Dėl vienų metų sukt galvą tikrai absurdas, bet jei perki naują padangą ir jinai 5 metų senumo - tai jau nekoks vaizdas.
dzo 2013-10-16 16:24
"Remiantis temperatūros poveikiu cheminėms reakcijoms, „Michelin“ ekspertai nustatė, kad vienerius metus naudota padanga, nuvažiavusi 19 000 km „paseno“ tiek pat kiek ir 17 metų sandėliuota 21C temperatūroje padanga." "Galutinis vartotojas vidutiniškai padangas eksploatuoja 4-5 metus, taigi, pagal „Michelin“, padanga pagaminta ne seniau nei prieš 10 metų, yra visiškai tinkama naudoti. Senesnes nei 10 metų padangas taipogi galima eksploatuoti, bet reiktų įmanomai dažniau patikrinti jų būklę pas padangų specialistus." Tai gerb "Egzotika" prasom paaiskint kaip cia yra, kad metus naudota padanga yra tokia pat kaip 17metu sandeliuota, bet 10metu padangas "taipogi galima naudoti" nors reikia daznai tikrint? Kazkaip nesueina faktai. Ar Egzotika cia savaip klaidina pirkejus?
Zebediejus 2013-10-16 16:39
Egzotika labai jaučia didelę įtampą ir kovoja dėl kiekvieno kliento. Nesena patirtis parodė. Kaip reikia pritraukti klientą pagal Egzotiką: 1. Internetiniame puslapyje paskelbi apie pavasarinį žieminių padangų išpardavimą, nurodai dydžius, kainas, modelius ir likutį. 2. Atvykusiam pirkėjui sakai, kad tų padangų kaina visai kita ir apie akciją nieko nežinoma, nes "taip rodo kompiuteris". 3. Kai pirkėjas telefone užsikrauna Egzotikos puslapį ir parodo akciją pradedi sakyti, kad "na, dar pažiūrėsiu". 4. Pažiūri kelias minutes į monitorių ir klientui pasakai: "Ai, tos padangos dabar užkrautos, niekas jų neatkraudinės". 5. Į kliento pasiūlymą sumokėti dabar, o pasiimti padangas rudeniop atsakai, kad "pas mus taip nedaroma". 6. Į klausimą "tai kaip dabar tas padangas gauti?" atsakai gūžtelėjimu pečiais. Sėkmės versle!
Arns 2013-10-16 16:58
dzo, gal kitos dalys tiesiog prasčiau laikosi? Pamenu tėtis pasakojo jog dar sovietmečiu rado ant aukšto, darbe, užmestą visai naują Zil'o padangą. Tai užmontavo vietoj senos, ir į kitą miestą žvyrą vežė. Tai sakė jog po 100 km ta padanga bene dvigubai išsipūtė Siūlai ar kas ten visiškai supuvo bestovint (patys žinot kokios būdavo pastogės, ir perlydavo, ir peršildydavo vasaromis, o žiemomis pašaldavo...)
immortallt 2013-10-16 17:08
Arns, padangos teisingai sandeliuojamos, kaip rašo straipsnyje prie 21 laipsnio ir turbūt drėgmės rėžiai yra. Tavo atveju tai lauko sąlygos praktiškai, tai atitinkamai ir nusidevėjimas spartesnis, o kur dar tarybinių laikų "technologijos".
smalsus 2013-10-16 17:09
arns Lietuvos Respublikoje draudžiami simboliai, kurie „demonstruoja nacistinės Vokietijos, SSRS ar Lietuvos SSR vėliavą ar herbą arba vėliavą, ženklą ar uniformą
Arns 2013-10-16 17:11
tai ir sakau, gal kol visi analizuoja "gumą", pamirštamos kitos detalės padangoje. O pastarųjų stovėjimas gal labiau riboto laiko. Arba tiesiog stovėdamos jos "juda" ir taip prarandamos gerosios korpuso savybės...
dzigas 2013-10-16 17:20
Beveik identiška patirtis man pernai pasitaikė su "Egzotika". Melgoje nors aptarnavimas buvo malonus, dar meistriukai pakalbina patys, o Egzotikoje ateina sukreiptu veidu... Bent čia man taip iš asmeninės patirties.
Arthuras 2013-10-16 17:24
Manai, kad Lietuvoje prie -20 laipsnių lauke sandėlyje palaiko +21 laipsnį ir dar palaiko tinkamą drėgmę?.. Kažkaip labai, labai abejoju...
Zebediejus 2013-10-16 17:33
Maniau man vienam tai kliūva Kažkada jis jau turėjo kitokį, bet panašaus pobūdžio avatarą. Į mano pastabą atskirto kažkaip primityviai-paaugliškai. Na, kažkada suaugs, pasidomės kiek šitie simboliai pridarė skausmo ir nelaimių mūsų šaliai ir gal pačiam bus gėda.
Stipa 2013-10-16 17:45
Padangas galima pirkti visur kitur, kad ir pas garažinius, bet tik ne "Egzotikoje". Jie net nesilaiko padangų sandėliavimo reikalavimų. Žiemą ten begalinė drėgmė, o padangos sumestos kaip savartyne į krūvą. Žiūrint iš logiškos pusės pirkti 5 metus sandėliuotas padangas "Egzotikoje" tai tas pats, kas nusipirkti 5 metus naudotas padangas. O dar kokios "žemos" kainos pas juos, užsienyje gali pigiau nusipirkti metų senumo padangas už tą pačią kainą. Jeigu asmeniškai nematau kaip simbolis gali sukelti skausmą. O ir šiaip turbūt net nesuprantat, ką jo avataras reiškia, tiesiog matot jame tai ką norit matyti, kai tuo tarpu žmogus visai ne tą galvoj turi.
andriulis 2013-10-16 18:27
Egzotiką vis bando reklamuoti Lipeikis, o Melgą tai Vanagas, tai Čepkauskas. Vyksta konkurencinė kova ir jie čia čiulbės ką tik panorėję. Žinant naudotų padangų pardavimo mąstą, turės daug paplušėti, bet ir tai mažai ką tepakeis, nes viską lemia žmonių finansai.
Gediminas Jurgaitis 2013-10-16 18:31
arba jis tiesiog rusas, komunistas kuriam tai yra grazu.. prisiklauses pasaku "o prie ruso tai budavo"...
Paramotoras 2013-10-16 18:34
Kiek suprantu tai chebra prisikrove sandelius nelikvidu ir bando istumti pobrangiai. tiksliau uz nesandeliuot ukaina. o ir apskritai nesuprantu kaip daigtas kuris buvo sandeliuojamas, vadinasi ir brango nes sandeliai irgi kainuoja, bet kainuoja pigiau. kazkas nesirisa nebent pradeti vedzioti is kiares i desine.
kestutisz 2013-10-16 19:40
fugslidy 2013-10-16 20:04
Tai tau dar visai pasisekė, nes kai aš prieš porą metų bandžiau padangas pirkti, tai išvis jokio atsakymo nesulaukiau Padariau užsakymą internetu ir 3 dienas tyla, nors jie rašo (bent jau tada rašė) kad per dieną susisiekia kada galima bus atsiimti ir t.t. Po to padariau naują užsakymą internetu, vėl laukiu kelias dienas, bet tyla. Tada nusprendžiau paskambinti. Visą dieną nei vienas Vilniaus salonas nekėlė ragelio... Kita dieną paskambinau į Melgą, tai tą pačią dieną viską suorganizavo ir dar truputį pigiau buvo nei Egzotikoj... Tai dabar pamačius bet kokią Egzotikos reklamą linksma pasidaro
Leons 2013-10-16 21:42
Shh... don't feed the troll
kestutisz 2013-10-16 22:20
O taip, kompiuteris ten visagalis - neleidžia atiduot va tų padangų iš stendo su ta nurodyta kaina ir viskas :) Na atrodo maža bėda - užrezervuokit tame pačiame magiškame kompiuteryje jūs - ryt pasiimsiu, bet taip irgi kažkokios bėdos. Jau pasiekus pačią pirkimo procedūrą irgi savi čiudai - išrašo popieriuką, su juo eini ieškoti buhalterės, kuri atspausdina kitą popieriuką, tada vėl vaikštai - užtrunka pusė valandos vieninteliam klientui! Ir čia dar iki montavimo (vat montavimui priekaištų nebuvo)
Anonymous 2013-10-16 22:29
Gana neblogas pavyzdys apie lietverslą. Pirkėjai, akcijos - tik trukdis, visos bapkės iš viešųjų, o ten tai toookios intrigos... O gal reik sakyti ne intrigos, o mafija? Nors ne, jei fntt yra, tai, škiasi, mafijos nėra