„Microsoft“ pristatė „Windows 8.1“ operacinės sistemos atnaujinimus  (45)

Vartotojai iš 230 šalių, tarp kurių ir Lietuva, jau gali susipažinti su „Windows 8.1“ atnaujinimu svetainėje www.windows.com. „Windows 8“ naudotojai galės parsisiųsti atnaujinimą iš „Windows Store“ programėlių parduotuvės spalio 18 dieną. Tą pačią dieną „Windows 8.1“ taip pat pradedama diegti naujuose įrenginiuose ir bus atskirai parduodama parduotuvėse, skelbiama kompanijos pranešime spaudai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Šis „Windows“ atnaujinimas atkeliauja drauge su naujais įrenginiais, kuriuos vis labiau pamėgsta vartotojai. Planšetiniai kompiuteriai, universalūs nešiojamieji kompiuteriai ir naujausi verslo kompiuteriai – daugelis šių įrenginių gaminami su lietimui jautriai ekranais, todėl „Windows 8.1“ leis pilnai išnaudoti jų galimybes“, – sakė „Microsoft Lietuva“ vadovas Kristijonas Kaikaris.

„Atea“ užsakymu atlikto tyrimo duomenimis 68 % organizacijų (komercinių ir valstybinių) Baltijos šalyse jau naudoja planšetinius kompiuterius darbui.

„Tokie kompiuteriai su „Windows 8“ operacine sistema leidžia dar efektyviau dirbti ir bendradarbiauti, siekti savo tikslų – sako Rimas Kareiva, „Atea“ Microsoft produktų vadovas. – „Windows 8.1“ atnaujinimas leis patogiau naudotis planšetiniais kompiuteriais, o tai paskatins dar daugiau darbuotojų pasinaudoti mobilaus darbo privalumais. Atnaujinimas gerokai palengvins ir darbą įprastais – stacionariais bei nešiojamais kompiuteriais, sumažins vartotojų barjerą pereinant nuo „Windows 7“ prie „Windows 8“ operacinės sistemos“.

„Windows 8.1“ patobulinimai

Lengviau pritaikyti vartotojui. „Windows 8.1“ pradžios ekrane vartotojas gali nusistatyti įvairius plytelių dydžius, taip pat yra didesnis ekrano fonų ir spalvų pasirinkimas. Be to, vartotojas gali pasirinkti, nuo kurio ekrano nori pradėti naudotis „Windows“ – nuo „Start“ ekrano arba nuo gerai pažįstamo „Windows“ darbastalio. Tuo metu visi „Windows“ įrenginiai gali likti suderinti su sinchronizuojama „Microsoft“ paskyra.

„Start“ mygtukas ir paprastesnė navigacija. Su „Windows 8.1“ grįžta ir gerai pažįstamas navigacijos įrankis – „Start“ mygtukas. Atnaujintas programų peržiūros variklis leidžia greitai peržiūrėti visas kompiuterio programas, o skiltis „Pagalba + patarimai“ pataria, kaip kuo efektyviau jas paleisti.

Efektyvesnė paieška. Naująja „Bing Smart Search“ paprasta ieškoti internete vienoje programėlėje, kuri pritaikyta lietimui jautriems ekranams. Tereikia perbraukti pirštu ar suvesti ieškomą žodį „Start“ ekrane ir „Bing Smart Search“ suras dokumentą kompiuteryje, nuotrauką „SkyDrive“ talpykloje, programėlę, dainą ar interneto svetainę.

Turtingas programėlių komplektas nuo pat pradžių. „Windows 8.1“ atkeliauja iškart su naudingų programėlių komplektu: „Skype“, patogi pašto programėlė, „Bing Food & Drink“ receptų paieška, video peržiūros programėlė „Xbox Video“. Su „Windows“ atnaujinimu taip pat pateikiama naujoji „Internet Explorer 11“ naršyklė – greita, sklandi ir puikiai pritaikyta lietimui jautriems ekranams. „Internet Explorer 11“ sinchronizuoja naršymo istoriją, mėgstamiausias svetaines ir nustatymus visuose „Windows 8.1“ įrenginiuose. Be to „Windows 8.1“ gali dirbti su 3D spausdintuvais, t. y. tokį spausdintuvą bus galima paprastai prijungti prie kompiuterio, spausdinti ir kompiuteris atpažins 3D formato failus.

Patobulintas daugiaprogramis režimas. „Windows 8.1“ leidžia vienu metu ekrane paleisti iki keturių programų, keisti jų užimamą erdvę bei vienai programai paleisti kitą. „Windows 8.1“ taip pat pagerėjo kelių monitorių režimas, todėl galima pasirinkti ar ta patį vaizdą norima matyti per visus ekranus, ar paskirstyti atitinkamai per keletą ekranų.

„SkyDrive“ integracija. Vartotojui pageidaujant, „Windows 8.1“ gali būti glaudžiai susiejama su „SkyDrive“, o tai leis kurti, redaguoti, išsaugoti ir dalintis failais praktiškai visur su bet kuriuo „Windows“ įrenginiu.

Atnaujinta „Windows Store“ programų parduotuvė. Naujas išdėstymas ir kategorijos, pavyzdžiui „New & Rising“, leidžia matyti naujausias programėles. Asmeninės rekomendacijos bus kuriamos „Bing“ pagrindu ir padės surasti tas programėles, kurių labiausiai reikia. „Windows Store“ parduotuvė nuolat pildosi naujomis programėlėmis tokiomis kaip „Evernote“, „Facebook“ specialiai „Windows 8.1“, „Hulu Plus“, „Adobe Photoshop Express“, „eBay“, „Netflix“, „NOOK“.

Kaip atnaujinti turimą programinę įrangą?

„Windows XP/Vista“ naudotojai norėdami atsinaujinti į „Windows 8.1“ turės atlikti pilną disko išvalymą, „Windows 7“ vartotojams po „Windows 8.1“ instaliacijos reikės iš naujo įdiegti darbastalio programas. „Windows 8“ naudotojai ras atnaujinimą Windows Store parduotuvėje, „Windows 8.1. Preview" naudotojai norėdami atnaujinti kompiuterį iki „Windows 8.1“ turės apsilankyti www.windows.com, kur bus atsinaujinimo nuoroda.

Daugiau informacijos apie „Windows 8.1“ rasite „Windows" tinklaraštyje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(3)
(0)
(0)

Komentarai (45)

Susijusios žymos: