Uždaroma „torrent“ svetainė „Isohunt“, jos įkūrėjas sumokės 110 mln. dolerių žalos atlyginimo  (12)

Daugiau nei dešimtmetį veikusi populiari „torrent“ failų paieškos svetainė „Isohunt“ uždaroma, skelbia Torrentfreak.com. Jos įkūrėjas Gary Fungas nusprendė nutraukti bylinėjimąsi teismuose su Holivudo studijas atstovaujančia organizacija „Motion Picture Association of America“ (MPAA), kuriai sumokės 110 mln. dolerių žalos atlyginimo.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2013-10-19 Uždaroma „torrent“ svetainė „Isohunt“, jos įkūrėjas sumokės 110 mln. dolerių žalos atlyginimo  (12)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Isohunt“ ir MPAA kovos teismuose truko daugiau nei septynerius metus. Penktadienį paskelbta, kad abipusiu susitarimu nuspręsta nutraukti bylinėjimąsi, o G.Fungas sutiko sumokėti 110 mln. dolerių MPAA bei uždaryti savo valdomas svetaines „Isohunt“, „Podtropolis“, „TorrentBox“ ir Edtk-it.com.

„Liūdna atsisveikinti su savo kūdikiu. Bet aš atstovėjau gerą kovą, baigiau lenktynes ir likau ištikimas savo įsitikinimams. „Isohunt“ gyvavo 10,5 metų: tai yra daug bet kokiam verslui, o interneto „startupui“ – visa amžinybė“, – sako G.Fungas.

MPAA atstovai teigia esantys patenkinti pasiektu susitarimu ir tikisi, kad tai atbaidys kitus žmones kurti panašaus pobūdžio tinklalapius. Taip pat organizacija tikisi, kad vienos didžiausių „torrent“ svetainių uždarymas padės išsaugoti tūkstančius darbo vietų kino industrijoje bei apsaugos kitus verslus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(12)
(0)
(1)

Komentarai (12)

Susijusios žymos: