„Apple“ papasakojo, kaip veikia „iPhone 5S“ pirštų atspaudų sensorius (Video)  (6)

Naujajame „Apple“ išmaniajame telefone „iPhone 5S“ integruotas pirštų atspaudų sensorius leido atsisakyti slaptažodžių – kadangi kiekvieno žmogaus pirštų atspaudai yra unikalūs, pakanka tiesiog paliesti pagrindinį mygtuką ir telefonas „atsirakina“. Jį galima naudoti ir, pavyzdžiui, patvirtinant pinigų pervedimus. Kaip ši technologija veikia?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Po safyro kristalu padengtu „Namų“ mygtuku slypi technologijos, kurios, sykį nuskenavus piršto atspaudą, vėliau jį atpažįsta intuityviai.

„Jūsų piršto atspaudas yra vienas geriausių slaptažodžių pasaulyje: jūs visada jį turite su savimi ir niekur nerasite antro tokio paties“, – pastebi „Apple“ viceprezidentas Danas Riccio.

„Apple“ paviešintame vaizdo įraše paaiškinama, kad „Touch ID“ sensorius išsaugo ypač didelės raiškos poodinio sluoksnio piršto atspaudo vaizdą. Ši informacija išanalizuojama, atsižvelgiant ne tik į piršto atspaudo formą, vingius, bet ir pavienių vingių briaunas.

Kompanija pabrėžia, kad nuskenuoti pirštų atspaudai yra saugomi užšifruoti tik telefono atmintyje ir į jokius išorinius „Apple“ serverius ši informacija nepersiunčiama. Maža to, ši informacija laikoma specialiai apsaugotoje dalyje, ji yra izoliuota nuo trečiųjų šalių programų.

Siūlome pasižiūrėti vaizdo įrašą:

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(5)
(0)
(0)

Komentarai (6)