Dar viena „Nokia“ staigmena – planšetinis kompiuteris „Lumia 2520“  (5)

Mobiliųjų telefonų gamintoja „Nokia“ žengia į planšetinių kompiuterių rinką: antradienį kompanija pristatė naują savo gaminį, pirmąją savo planšetę „Lumia 2520“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Įrenginyje įdiegta planšetiniams kompiuteriams skirta „Windows RT 8.1“ operacinė sistema, o ji nėra tokia funkcionali kaip „Windows 8.1“. Bene didžiausias „Windows RT“ trūkumas yra tai, kad ji leidžia naudoti tik „Windows Store“ esančias programėles, o kitoms „Windows“ versijoms skirtų programų nepalaiko. Nors šioje platformoje yra gerai pažįstamas darbastalis, šiame režime galima naudoti tik jau įdiegtas programas, tokias kaip „File Explorer“, „Internet Explorer“ ir „Office RT“.

„Windows RT“ privalumas – ši sistema veikia su ARM architektūros procesoriais, kurie taupiau naudoja energiją, todėl ši planšetė galės ilgiau dirbti be įkrovimo. „Nokia“ skelbia, kad baterija bus ypač greit įkraunama – vos per valandą bus galima įkrauti 80 proc. baterijos.

„Lumia 2520“ palaiko 4G LTE ir „Wi-Fi“ ryšį, turi ryškų 10,1 colio įstrižainės „Full HD“ raiškos ekraną, padengtą smūgiams ir įbrėžimams atspariu „Gorilla Glass 2“ stiklu, taip pat 6,7 mln. tšk. raiškos vaizdo kamerą su „Carl Zeiss“ optika.

Planšetėje bus įdiegti „Nokia Here“ žemėlapiai, „Microsoft Office“, „Microsoft Outlook“ programos, „Nokia Video Director“ ir „Nokia Storyteller“ programėlės. Išskirtinai „Lumia 2520“ „DreamWorks“ studija sukūrė žaidimą „Dragon‘s Adventure“.

„Nokia Lumia 2520“ bus parduodamas blizgios raudonos arba baltos spalvos bei matinės žalsvai mėlynos arba juodos spalvos. Planšetiniu kompiuteriu planuojama pradėti prekiauti šių metų ketvirtame ketvirtyje, o kaina sieks 499 JAV dolerius (1260 litų) be mokesčių ir subsidijų.

Prijungiamos klaviatūros „Nokia Power Keyboard“ kaina prekybos vietose bus apie 149 JAV doleriai (375 litai). „Nokia Lumia 2520“ pirmiausia pasirodys JAV, Didžiosios Britanijos ir Suomijos rinkose. Ar šia planšete bus prekiaujama Lietuvoje, kol kas neskelbiama.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(5)
(0)
(3)

Komentarai (5)