Alų per 45 sekundes ataušinantis šaldytuvas už Europos Komisijos skirtus pinigus (Video)  (0)

Kai reikia skubiai pasišildyti maistą ar gėrimus, nėra nieko, kas padarytų tai greičiau nei mikrobangų krosnelė. Bet iki šiol dar niekas nebuvo sugalvojęs įrenginio, kuris veiktų priešinga kryptimi – labai greitai atšaldytų gėrimus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Europos komisijos finansuotas bendrovės „Enviro-Cool“ išradimas „V-Tex“ yra ekologiška, efektyvi sistema, kuri gėrimus gali ataušinti per 45 sekundes. Gėrimas gali būti praktiškai bet kokioje talpoje – stikliniame ar plastikiniame butelyje arba skardinėje. Aušinimas vyksta nepakeičiant angliarūgštės išsiskyrimo iš gėrimo (t. y., jo nesupurtant).

Išradimo autoriai tikina, kad tokia „atvirkštinei mikrobangų krosnelei“ sutaupys net 80 proc. energijos, lyginant su daugeliu standartinių gėrimų šaldytuvų. Be to, naudojant tokį gana kompaktišką šaldytuvą atlaisvinama nemažai vietos, kurią užima standartiniai šaldytuvai, nes gėrimus galima saugoti įprastinėje kambario temperatūroje ir atšaldyti prieš pat naudojant.

Kaip tiksliai šis išradimas veikia? Kaip rašo foodbeast.com, įrenginyje sudaromas Rankino sūkurys, kuris laiko šaldomą tarą iš esmės toje pačioje vietoje, bet greitai juda aplink jį esančio aušinimo skysčio (vandens) srautas, todėl gėrimo temperatūra sparčiai mažėja. Tiesa, pažiūrėjus vaizdo įrašą kyla klausimas – o kuo gi tai pažangiau už skardinės pamakalavimą ledinio vandens kibire? Pažiūrėkite vaizdo įrašą ir įvertinkite patys – ar tikrai išradimas tiek naudingas, kad už jį reikėtų mokėti visų mūsų, mokesčių mokėtojų, pinigus?

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(3)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: