Chrome rinkos dalis didesnė, nei Firefox, IE ir Opera kartu paėmus  (28)

Nors dažniausiai apie interneto naršyklių naudojimą statistiką publikuoja tokios agentūros, kaip Net Applications ir StatCounter, tačiau šį kartą pasižymėjo kompanija Shareaholic.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ši specializuojasi socialiniams tinklams ir naujienų agregatoriams skirtų sprendimų integracijos srityje. Šaltinio teigimu, šių metų rugsėjį naršyklė Google Chrome užėmė pirmą vietą su 34.68%. Įdomu tai, kad jos rinkos dalis didesnė, nei Mozilla Firefox (16.6%), Internet Explorer (15.62%) ir Opera (1.1%) kartu paėmus. Iš visų šių keturių naršyklių tik Google Chrome demonstruoja augimo tendenciją. Nuo 2013 m. pradžios Chrome užaugo 15.65%, tuo tarpu konkurentai tik netekdavo savo rinkos dalies. Daugiausia prarado Internet Explorer – nuo metų pradžios jos dalis sumenko 23.81%. Įdomiausiu momentu yra trečios vietos savininkė – Apple naršyklė Safari, kurios rinkos dalis sudaro 16.15%. Už šį pasiekimą Apple turėtų dėkoti plačiai paplitusiems iOS mobiliems įrenginiams.

Sparčiausiai per šiuo metus augusia naršykle tapo Android integruotas sprendimas – jis savo rinkos dalį nuo 2013 metų pradžios padidino nuo 7.39% iki 26.75%.

Kompanija Shareaholic analizuoja informaciją, gauta iš 200 000 puslapių, kuriuos lanko apie 250 mln. vartotojų. Palyginimui: Net Applications šie rodikliai atitinkamai lygūs 40 000 puslapių ir 160 mln. vartotojų.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(4)
(0)
(0)

Komentarai (28)

Susijusios žymos: