Kinai šnipinėja Rusiją, į buitinę techniką montuodami slaptas mikroschemas (Video)  (20)

Ar gali iš Kinijos importuoti lygintuvai skleisti kompiuterinius virusus? Regis, gali. Viena Rusijos televizija atkreipia dėmesį, kad kai kuriuose kiniškuose lygintuvuose ir kitoje buitinėje technikoje aptikta mikrofonų ir belaidžio interneto siųstuvų. Manoma, kad taip kinai šnipinėja kaimyninėje Rusijoje. Tačiau lygintuvai – ne vienintelis kinų šnipinėjimo įrankis. Jų arsenalas – gerokai platesnis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pasirodo, į kiniškus lygintuvus įmontuoti belaidžio ryšio siųstuvai internetinio ryšio signalą skleidžia 200 metrų spinduliu. Per tokius siųstuvus be vargo galima paskleisti kompiuterinius virusus. Šnipinėjimo mikroschemomis "apkrėsti" kiniški lygintuvai svėrė keliais gramais daugiau nei "neinfekuoti" kiniški atitikmenys.

Rusiško TV kanalo diktorė pasakoja, kad tokio išradingumo gali pavydėti net amerikiečių šnipai.

Mikroschemomis "praturtintų" lygintuvų, virdulių, automobilinių vaizdo registratorių ir telefonų partija atsitiktinai aptikta Sankt Peterburge. Rusijos prekybininkai išimties tvarka nutraukė sutartis dėl tokių prekių tiekimo – jie dabar skaičiuoja nuostolius.

"Štai jis, matote?, - spaudos konferencijos metu demontuotą mikroschemą korespondentams demonstruoja vienas iš nukentėjusių Rusijos prekybininkų. – Šis egzempliorius net su miniatiūriniu mikrofonėliu."

Tokį įrenginį pakanka įjungti į rozetę ir jis laisvai prisijungs prie belaidžio interneto tinklo, o tada visą savo "juodą darbą" atliks į lygintuvą ar virdulį įmontuota slapta mikroschema – ji gali įsibrauti į bet kurį neapsaugotą kompiuterį, esantį 200 metrų spinduliu. Pastebėti, kad į kompiuterius siunčiami kažkokie duomenys, beveik neįmanoma. Be kita ko, taip galima nepastebėti ir kompiuterinės atakos, nes ji įvyko ne iš įmonės tinklo išorės, o to tinklo viduje.

Tokio siurprizo iš kolegų kinų rusų prekybininkai nesitikėjo. Kiek tiksliai Sankt Peterburge buvo parduota buitinės technikos su šnipinėjimo mikroschemomis, kol kas neaišku. Neaišku ir tai, ar tokia buitinė technika galėjo patekti į kitus Rusijos regionus.


Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(29)
(0)
(5)

Komentarai (20)