„Dell“ tapo privačia bendrove  (7)

Trečiadienį JAV technologijų bendrovė „Dell“ išbraukė savo akcijas iš NASDAQ vertybinių popierių biržos sąrašų ir tapo privačia bendrove. Šis žingsnis buvo žengtas įmonę įsigijus privataus kapitalo fondui „Silver Lake“ - šis kompiuterių gamintojos akcijas išpirko iš bendrovės įkūrėjo Michaelo Dello už 24,9 mlrd. JAV dolerių, praneša „Reuters“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Sandoris sukėlė nemažai nesutarimų tarp rinkos dalyvių ir akcininkų. Pavyzdžiui, JAV investuotojas milijardierius Carlas Icahnas, kuriam taip pat priklausė dalis „Dell“ akcijų, mano, kad akcijos buvo fondo įsigytos per pigiai.

„Silver Lake“ pasinaudojo galimybe priversti akcininkus parduoti savo valdomus „Dell“ vertybinius popierius, jeigu tokiam sandoriui pritars valdybos taryba. Buvo nustatyta, kad viena „Dell“ akcija kainuos 13,88 JAV dolerio, t.y. maždaug tiek pat, kaip vertybinių popierių biržoje.

Bendrovė pasitraukė iš vertybinių popierių biržos dėl silpnos statistikos finansinėse ataskaitose. 2012 metais jos pelnas siekė 2,4 mlrd. JAV dolerių, nors analitikai prognozavo daug didesnį uždarbį.

M. Dellas bendrovę „Dell Inc“ įkūrė 1984 metais, kai dar mokėsi kolegijoje. Įmonė specializavosi kompiuterių gamyboje ir pardavime bei laikinai buvo tapusi šio sektoriaus lydere. Dabar joje atliekami didelio masto pertvarkymai: įmonė atsisako universalaus vaidmens rinkoje ir ketina teikti kompiuterines paslaugas kitoms bendrovėms.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: alfa.lt
(5)
(0)
(0)

Komentarai (7)

Susijusios žymos: