Panasonic pripažino, kad plazminiai televizoriai pralaimėjo  (0)

Visai neseniai kompanija Panasonic pranešė, kad nuo 2014 m. kovo mėnesio daugiau nebeprekiaus plazminiais HD televizoriais. Japonų gamintojas visa tai aiškina noru prisitaikyti prie besikeičiančių verslo sąlygų, o taip pat paspartinti naujos strategijos, leisiančios kompanijai sparčiau augti, įgyvendinimą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Iki paskutinio momento dėl vaizdo kokybės pranašumų Panasonic plazminiai ekranai buvo aukštai vertinami bei pasižymėjo populiarumu visame pasaulyje. Vis tik dėl sparčiai besikeičiančios verslo aplinkos ir krentančios plazminių ekranų paklausos tapo aišku, jog toliau plėtoti šį verslą bus sunku, tad buvo priimtas sprendimas gamybą nutraukti“, – teigia Panasonic atstovai.

Plazminių televizorių problema tapo vis didėjantis Ultra HD (4K) produktų populiarumo didėjimas. Tokie ekranai siūlo daug didesnę raišką, lyginant su įprastais Full HD 1080p modeliais.

Nežiūrint į tai, kad Ultra HD turinio prieinamumas yra labai menkas, mažos įstrižainės Ultra HD televizorių pasiūla yra itin menka, 4K formatas, rinkos analitikų nuomone, yra potencialus nugalėtojas. Be to, labai sunku sukurti plazminį televizorių su Ultra HD raiška ir šiuo metu populiaria 50-65“ įstrižaine.

Rinkoje taip pat populiarėja televizoriai, sukurti OLED technologijos pagrindu. Ši siūlo itin aukštą vaizdo kokybę bei kontrasto lygį, energijos suvartojimas yra daug mažesnis, tuo tarpu pagal matmenis ir svorį OLED televizoriai visa galva lenkia savo plazminius konkurentus.

Dar sausio mėnesį vykusioje parodoje CES 2013 kompanijos Panasonic ir Sony demonstravo savo OLED televizorių su 56“ ekranais ir Ultra HD raiška prototipus. Abi kompanijos kartu dirba prie perspektyvios technologijos, tačiau rinkai dar nėra pristačiusios serijinių produktų, kaip tą yra padarę korėjiečių kompanijos LG ir Samsung.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(3)
(0)
(0)

Komentarai (0)