3D spausdintuvu pagamintas pirmasis metalinis pistoletas (Video)  (0)

2013 m. lapkričio 5 d. pateks į 3D spausdinimo technologijos raidos istoriją: tą dieną JAV bendrovė „Solid Concepts“, gaminanti 3D spausdinimo įrangą, pranešė sukūrusi ir sėkmingai išbandžiusi pirmąjį pasaulyje metalinį šaunamąjį ginklą, pagamintą 3D spausdintuvu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tai pusiau automatinis pistoletas M1911, kuris, sprendžiant iš jo bandymų vaizdo įrašo, veikia kaip ir serijinės gamybos modeliai. „Solid Concepts“ pranešime sakoma, kad bandymų metu iš jo buvo sėkmingai paleista 50 šūvių.

Pasak bendrovės atstovų, kiekviena šio pistoleto dalis, išskyrus spyruokles, buvo pagaminta specialiu 3D spausdintuvu, naudojančiu DMLS, arba tiesioginio sulydymo lazeriu technologiją. Tokie spausdintuvai 3D objektus spausdina kaitindami lazeriu ant ruošiamos formos purškiamus metalo miltelius.

Toks lazeriu lydomų metalo miltelių būdas naudojamas gaminant specialius medicininius instrumentus, įrankius ir net automobilių detales, sakoma pranešime. „Solid Concepts“ atstovų teigimu, 3D spausdinimo būdu gamindami savadarbį pistoletą jie nesistengė išrasti naują šaunamųjų ginklų gamybos būdą, kuris galbūt būtų patogesnis, greitesnis ar pigesnis.

Pasak gamintojų, jie paprasčiausiai norėjo paneigti paplitusią nuomonę, kad DLMS būdu pagamintos metalinės mechanizmų dalys nėra pakankamai stiprios arba tikslios, kad jas būtų galima naudoti praktiškai. Puikiai veikiantis savadarbis pistoletas padėjo įrodyti šio 3D spausdinimo metodo patikimumą.

Nerimaujančius dėl nekontroliuojamo šaunamųjų ginklų plitimo turėtų padėti nuraminti tai, kad įprastiniais 3D spausdintuvais, kurie pritaikyti spausdinti lydomu plastiku, metalinių pistoletų ar kitų šaunamųjų ginklų dalių pasigaminti neįmanoma. Tam reikalingas DLMS įrenginys, kainuojantis apie 850 000 JAV dolerių, taigi, gamintis ginklus juo nėra jokios ekonominės prasmės.

Be to, „Solid Concepts“ atstovai atkreipia dėmėsį, kad tokie savadarbiai pistoletai būtų aptinkami metalo detektoriais, tuo tarpu plastikinių 3D spausdintuvais pasigamintų savadarbių šaunamųjų ginklų jie neaptinka.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(14)
(0)
(0)

Komentarai (0)