Apple žemėlapiai iš Google Maps atima vis daugiau vartotojų  (5)

Kai Apple žemėlapiai debiutavo rinkoje, kilo gana nemažas skandalas. Jie buvo labai netikslūs, juose buvo mažai informacijos, nebuvo navigacijos, skirtos naudojimui su viešuoju transportu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kompanijos Apple generalinis direktorius Tim Cook turėjo viešai atsiprašyti vartotojų, tuo tarpu el. parduotuvėje App Store pasirodė skyrius, kuriame buvo siūlomi kompanijos pasiūlyti žemėlapių konkurentai. Ar tai reiškia, kad dabar visi naudojasi Google Maps?

Pasirodo, nebūtinai. Per paskutinius pusantrų metų Apple Maps smarkiai patobulėjo. Taip pat smarkiai, kad Google žemėlapių vartotojų bazė ėmė sparčiai mažėti.

Kompanijos ComScore analitikų atlikti tyrimai rodo, jog dauguma iPhone savininkų ir toliau naudoja į išmanųjį telefoną integruotą aplikaciją Apple Maps. Savo ruožtu, Google žemėlapiai vien tik Jungtinėse Valstijose per praėjusius metus neteko apie 23 mln. vartotojų.

Šių metų rugsėjo mėnesį apie 35 mln. iPhone savininkų naudojosi Apple Maps, ir tik 6 mln. – Google Maps. Paskutinis skaičius apima 2 mln. mobilių įrenginių, kurie negali būti atnaujinti iki iOS 6 arba iOS 7 versijos, kuriose jau yra Apple žemėlapiai.

Analitikų teigimu, tai dar kartą patvirtina, jog besidomintys vartotojai atsisiunčia geriausią toje srityje aplikaciją ir stengiasi naudotis geriausiomis tarnybomis. Savo ruožtu, paprasti vartotojai, kurie mažai kuo domisi, naudojasi tuo, ką gauna kartu su mobiliu įrenginiu.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(6)
(0)
(1)

Komentarai (5)