Windows XP vartotojai po truputį pereina prie kitų operacinių sistemų  (2)

Turbūt daugelis mūsų skaitytojų ir Microsoft operacinių sistemų naudotojų žino, kad 2014 metų balandžio 8 d. bus nutrauktas Windows XP palaikymas. Programinės įrangos gigantas nuolat ragina vartotojus pereiti prie modernesnių Windows versijų (pageidautina, prie Windows 8.1), tačiau ar vartotojai tai išgirsta?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Iki šiol analitikai ir apžvalgininkai kalbėjo, kad žmonės vis dar nenori atsisveikinti su Windows XP. Vis tik naujausi kompanijos StatCounter duomenys rodo, jog jau 12 metus rinkoje sėkmingai gyvuojanti Windows XP savo rinkos dalį sumažino iki 19,28% (prieš metus šis rodiklis siekė 26,19%). Tiesa, tai leidžia jai vadintis antra pagal populiarumą pasaulyje operacine sistema, jei kalbėtume apie asmeninius kompiuterius.

Windows 8 rinkos dalis lapkričio mėnesio pradžioje sudarė 7,66%. Šis rodiklis auga, tačiau labai lėtai, be to, per spalio mėnesį buvo stebimas 0,06% mažėjimas.

Operacinės sistemos Windows 7 dalis šiuo metu sudaro 51,92%, per spalio mėnesį šios OS dalis ūgtelėjo, tačiau labai nežymiai – 0,16%. Prieš metus Windows 7 užėmė 53,15% operacinių sistemų rinkos.

Kartu su Windows XP bus nutrauktas ir biuro programų paketo Office 2003 palaikymas.

Reikia pažymėti, kad Windows XP atnaujinimus po 2014 m. balandžio 8 d. gaus tik tiek vartotojai, kurie dalyvauja programoje „Custom Support“. Pastarosios dalyviai turės per metus sumokėti $200 už kiekvieną kompiuterį, kuriame įdiegta Windows XP. Tiesa, bus šalinamos tik kritinės saugumo spragos.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(8)
(0)
(1)

Komentarai (2)