Slaptas kodas atskleidė žaidimo piratavimo apimtis ir dėl to patirtus nuostolius  (32)

Kiek daug programų kopijų išplatinama nelegaliai ir, svarbiausia, kas visa tai parsisiunčia? Šie klausimai, savaime suprantama, labai domina programinės įrangos kūrėjus. Galima sekti torrentus, tačiau tokiu būdu gauti pilną informaciją yra neįmanoma. Tad kartais tenka imtis gudrybių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Žaidimo Football Manager kūrėjai tiesiog pridėjo į savo produkto kodą keletą eilučių. Pastaroji leidžia susekti pirataujančių žmonių IP adresus. Rezultatai gana įdomūs.

Gautų duomenų rezultatai buvo publikuoti renginyje London Games Conference. Pasirodo, piratai parsisiuntė daugiau nei dešimt milijonų nelegalių žaidimo kopijų. Dažniausiai tai darė kinai, turkai ir portugalai. Italai taip pat pasižymėjo: šioje šalyje užfiksuota 547 tūkst. nelegalaus parsisiuntimo atvejų. Dar daugiau – viena iš IP adresų priklauso… Vatikanui (nejaugi popiežius?).

Tiesa, kūrėjai nemano, jog kiekviena nelegali kopija tolygu prarastam pardavimui. Po skaičiavimų, kuris susietas su žaidimo pardavimų kritimu po nulaužimo, paaiškėjo, kad nebuvo parduota maždaug 176 tūkst. Football Manager kopijų.

Kūrėjų teigimu, 1,74% piratų būtų įsigiję žaidimą, jei jis nebūtų nulaužtas; tai kūrėjams būtų uždirbę papildomus $3,7 mln. Be to, konstatuota, jog 18% parsisiuntusių nelegalią kopiją ir toliau naudojosi žaidimu.

Antra vertus, Football Manager autoriai sutinka, kad su piratavimu nieko padaryti nepavyks: žaidimai ir toliau bus „nulaužinėjami“, o piratai juos toliau siųsis.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(16)
(0)
(0)

Komentarai (32)