2020 m. Linux dominuos automobiliams skirtoje įrangoje

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

sub 2013-11-19 12:23
Įdomu žinoma, bet šiame straipsnyje nelabai kalbama apie automobilio OS apsaugą. Kas paskutiniu metu tampa vis opesnė problema. Linux yra atvira OS, tai ją bus sunku apsaugoti kaip atviro kodo OS. Atvirą kodą išmanančių tikrai nemažai, mano manymu kas tik pradeda koduot, tai būtinai susiduria su pačiais linuxais, juolab kad ten pats kodo rašymas - malonus dalyaks, tai savaime aišku pradedi pažint sistemą. Manau tais pačiais 2020 m. jei linux bus populiariausia os tarp auto gamintojų - tai bus ir labiausiai atakuojama virusais.
kestutisz 2013-11-19 15:21
Kas sake, kad dabar esamos saugios? Kuriai čia "auksarankiai" pvz negali atsukti kilometražo, užgesinti "nereikalingų" lempučių ir pan? Automobilinei OS gi visiškai nebūtina būti prijungtai prie interneto ar leisit kažką paleidinėti iš usb disko.
Shinigami 2013-11-19 15:26
OS ar kokios programos pažeidžiamūmas nepriklauso nuo jos atvirumo. Uždaro kodo programos yra ne dėl saugumo jas nulaužiant, o kad kinams nebūtu taip lengva jos nukopijuoti. Žinoma, Linux OS išpopuliarėjus atsiras vis daugiau susidomėjusių virusų kūrėjų. Tuo pačių padaugės ir virusų. O kaip sėkmingai pavyks su jais kovoti, priklausys nuo to kaip komercinės kompanijos bendraus tarpusavį ir su atviro kodo bendruomenę.
immortallt 2013-11-19 17:26
Kaip bus su mašina, bus pagrindinė sistema ir bus pagalbinės sistemos. Pagrindinė, kuri bus atsakinga už saugumą ir patį vairavimą neturės jokių sujungimų su išoriniu pasauliu nebent autoservise per jungtį. Jokie CD, USB ar tuo labiau internetas. Su kitais įrengimais irgi nebendraus. O tada galima dėti pagalbinių sistemų kompą, kuriame gali būti prijungta visos kitos "non-critical" sistemos su visais internetais ir net flopikais, jei tik yra pageidavimas.
pufixas 2013-11-21 07:26
Tai jau ir taip aisku kad dominuos. Negi windowsus rasys?