„Google“ pristatė našesnę „JavaScript“ alternatyvą  (0)

Bendrovė „Google“ pranešė išleidusi pirmąją stabilią „Dart“ programavimo kalbos versiją. Ši 2011 m. bendrovės anonsuota programavimo kalba buvo įvardinta kaip našesnė ir efektyvesnė „JavaScript“ alternatyva.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kol kas „Dart“ nepalaiko šiuolaikinės interneto naršyklės, tačiau programuotojai gali „Dart“ kodą konvertuoti į jiems suprantamą „JavaScript“, teigia „Dart“ projekto vadovas Larsas Bakas.

Jo teigimu, naujoji programavimo kalba, galėsianti pakeisti „JavaScript“, jau visiškai parengta realių programinių produktų kūrimui. Skelbiama, kad į „Dart SDK 1.0“ programavimo priemonių rinkinį įtraukti visi ir paprasčiausiems skriptams, ir visavertėms WWW programoms kurti būtini įrankiai.

„Dart“ kodą vykdyti gali modifikuota „Chromium“ naršyklės versija su „Dart VM“ virtualia mašina. „Dart“ parašytą kodą galima naudoti ir šiuolaikinėse naršyklėse pasitelkus „Dart - JavaScript“ kompiliatorių. Juo sukompiliuotos programėlės gali būti leidžiamos naujausiose „Firefox“ ir „Chrome“ versijose, „Safari 6“ ir IE 9 bei IE10. Ateityje „Google“ žada įtraukti suderinamumo su „Dart“ kodu galimybę „Chrome“ naršyklėje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(2)
(0)
(0)

Komentarai (0)