Tapatybę pagal žmogaus akis atpažįstanti programa – jau išmaniuosiuose telefonuose (Video)  (0)

„Eyeprint“ biometrinė programinė įranga nustato tapatybę pagal žmogaus akis. Naudodamasi išmaniojo telefono kamera, programėlė užfiksuoja žmogaus akies vaizdą ir sukuria šabloną, kuriame yra informacija apie kraujagysles, venų modelius ir kitus fiziškai akyje aptinkamus dalykus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Užuot naudojus telefono PIN kodą, telefoną ar tam tikras programas galima apsaugoti įdiegus šią programėlę.

Programėlė išsaugo šabloną, o kai norite atrakinti telefoną, jį turite laikyti prieš savo veidą ir žvilgtelėti į kairę arba į dešinę. Gautą atvaizdą sulyginus su šablonu, telefonas suvibruos ir atrakinimas bus baitas.

Ant žmonių akių obuolių matyti unikalūs ir nekintantys kraujagyslių vaizdai. Kiekviena akis turi du „akių antspaudus“, po vieną ant kiekvienos akies rainelės ir išmaniųjų telefonų kameros gali juos užfiksuoti.

„EyeVerify“ atliko tyrimą ir nustatė, kad programėlė nė karto nesupainiojo žmonių akių. Bendrovė šiuo metu jau turi keturis patentus, šešių patentų laukia ir vykdo tyrimus, kurie galėtų atnešti dar nuo 5 iki 10 naujų patentų.

„VentureBeat“ praneša, kad ši programėlė neliko nepastebėta – „Get in the Ring“ konkurse šią savaitę laimėjo 10 tūkt. JAV dolerių prizą ir pateko į kitą etapą.

Tam, kad programa veiktų, būtina naudoti „Android“4.0 ir naujesnės versijas. Lankytojų programėlės įvertinimas „Google play“ – 3,9 iš 5 balų.

Tiesa, programėlę galite išmėginti ne visuose telefonuose – skelbiama, kad ji veikia su „Samsung Galay S3”, “Samsung” “Galaxy S4”,”Galaxy Note 2”, “HTC One” ir visai neseniai – su “Sony Xperia Z”.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(8)
(0)
(2)

Komentarai (0)