Qualcomm pristatė savo galingiausią procesorių Snapdragon 805  (9)

Kompanija Qualcomm anonsavo naują SoC mikroschemą Snapdragon 805, kuri bus skirta išmaniesiems telefonams ir planšetiniams kompiuteriams. Naujiena leis dirbti su Ultra HD (4K) raiškos vaizdine medžiaga, turinčia keturis kartus daugiau taškų, nei dabar išplitęs HD 1080p.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Procesorius Snapdragon 805 bus komplektuojamas su grafikos posisteme Adreno 420. Jos produktyvumo lygis, gamintojo teigimu, bus apie 40 proc. didesnis, nei dabar Snapdragon 800 esančios adapterio Adreno 330.

Naujoji SoC mikroschema gaus 4 skaičiavimų branduolius Krait 450, kurie galės dirbti maksimaliu 2,5 GHz taktiniu dažniu. Atminties pralaidumas siekia 25,6 Gbit/s. Visa tai turėtų leisti padidinti produktyvumą, naršant Internete ir dirbant su multimedia turiniu.

Qualcomm tikina, jog Snapdragon 805 yra galingiausias kompanijos procesorius ir pirmasis sprendimas su integruota grafika, kuri palaiko vaizdinę medžiagą ir žaidimus su Ultra HD (4K) raiška. Bus integruoti modemai Gobi MDM9x25 ir MDM9x35, kurie leis telefonams ir planšetėms dirbti 4G LTE tinkluose (duomenų perdavimo sparta – iki 150 Mbit/s).

Mobilių skaitmeninių kamerų darbo sparta taip pat gali padidėti, kadangi dvigubas signalinis procesorius pasižymi 1 Gbit/s pralaidumu. Šis rodiklis šiuo metu yra geriausias rinkoje. Mikroschemoje įdiegtas giroskopinis vaizdų stabilizatorius, taigi galima tikėtis ir geresnės nuotraukų kokybės.

Procesorių Snapdragon 805 prototipai jau išsiųsti Qualcomm partneriams. Gamintojo teigimu, pirmieji serijiniai gaminiai prekyboje turėtų pasirodyti 2014 metų pirmoje pusėje.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(6)
(0)
(0)

Komentarai (9)