„Skaitmeninis ledinukas“ atveria kelią amžiniems saldainiams (Video)  (0)

Singapūro nacionalinio universiteto mokslininkai pranešė išradę vadinamąjį skaitmeninį ledinuką – elektroninį įrenginį, generuojantį skirtingą virtualų skonį. Tokie prietaisai gali būti naudojami ne tik pramogai, bet ir medicinos tikslais.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Priliestas prie liežuvio ir įjungtas, šis įrenginys į skonio receptorius liežuvyje siunčia silpnus elektros signalus, kurie generuoja virtualų skonį. Pranešama, kad kol kas „skaitmeninis ledinukas“ gali stimuliuoti saldaus, sūraus, kartaus ir rūgštaus skonio pojūčius. Visus juos pasirinktinai generuoja prie liežuvio pridėtas sidabrinis įrenginio elektrodas.

Kad virtualaus skonio pojūčiai būtų kuo tikroviškesni, įrenginys nepastebimai koreguoja temperatūrą, sakoma pranešime. Singapūro nacionalinio universiteto mokslininkai pranešė atradę, kad neinvazinė elektrinė ir šiluminė liežuvio galiuko stimuliacija sėkmingai generuoja pagrindinius skonio pojūčius.

Kol kas „skaitmeninis ledinukas“ tėra tik prototipinis įrenginys ir demontruoja tik pagrindines išradimo galimybes. Tačiau jo kūrėjai planuoja padaryti jį kompaktiškesnį, kad ledinuką būtų galima visą laiką laikyti burnoje sukandus dantis. Singapūro mokslininkai taip pat sieks juo modeliuoti tikro maisto kvapą ir tekstūrą, sakoma pranešime.

Manoma, kad šis išradimas padės cukralige sergantiems žmonėms ir tiems onkologiniams pacientams, kuriems po chemoterapijos susilpnėja skonio pojūčiai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(10)
(0)
(0)

Komentarai (0)