Microsoft: “Trys operacinės sistemos mums yra per daug”  (3)

Apie tai, kad pačiai Microsoft nepatinka tam tikras savo operacinių sistemų susiskaidymas, galima spręsti iš korporacijos sprendimo atsisakyti naudoti prekinį ženklą „Windows RT“. Tai galima matyti iš antros kartos planšetinių kompiuterių Surface, kurie gavo ARM architektūros platformą, pavadinimo.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Microsoft padalinio Devices and Studios vadovė Julie Larson-Green konferencijos UBS Global Technology Summit metu prisipažino, kad ateityje korporacija neketina naudoti trijų skirtingų operacinių sistemų skirtingų tipų įrenginiuose.

Idealiu atveju Microsoft norėtų sukurti operacinę sistemą, kuri taupytų energiją mobiliuose įrenginiuose, o kartu būtų gerai apsaugota nuo įvairių grėsmių. Tokia unifikuota platforma netenka lankstumo, tačiau Microsoft vis tiek neketina nusižengti savo priimtai strategijai ir keisti reorganizacijos metu priimtą sprendimą.

Kokios operacinės sistemos bus paaukotos, kad jų būtų mažiau, Julie Larson-Green konkretaus atsakymo nepateikė. Tikėtina, kad ARM sistemoms skirta Windows RT vis tik gali būti paaukota.

Kartu buvo priminta anksčiau nuskambėjusi frazė, jog 2014 metais kompanija Microsoft pasiūlys tam tikrų „jaudinančių įrenginių“. Ar jie bus susiję su vis populiarėjančiais dėvimais kompiuteriais, pasakyti sunku, tačiau žinoma, kad Microsoft domisi ir šiuo segmentu. Galbūt ši sritis tapo dar vienu argumentu, kad turėti daug operacinių sistemų yra nenaudinga.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(4)
(0)
(0)

Komentarai (3)

Susijusios žymos: