Chrome ir Opera palaikys „Unreal Engine 3“ varikliuko WEB versiją (Video)  (3)

Dar šių metų birželio mėnesį pristatyta Firefox 22 versija gavo technologijos Mozilla ASM.js palaikymą. Tai yra modifikuotas JavaScript modulis, skirtas C ir C++ sukurto kodo apdorojimo paspartinimui naršyklėje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pastarasis kodas yra perkompiliuotas su Emscripten ir naudojamas WEB standartuose HTML5, WebGL ir JavaScript. Visa tai daroma tam, kad būtų galima išvengti papildomų, trečių šalių sukurtų modulių naudojimo.

Viena pirmųjų kompanijų, kuri palaikė ASM.js idėją, tapo žaidimų kūrėjai iš Epic Games. Pastaroji turi išleidusi keletą demonstracinių vaizdo klipų, tarpu kurių žymiausias buvo vienas iš šaudyklės Unreal Tournament 3 lygių. Kūrėjų teigimu, varikliuko Unreal Engine 3 perkėlimas į WEB terpę užėmė vos 4 dienas.

Panašu, kad pirmas blynas neliko prisvilęs. Pranešama, kad gana plačiai paplitusį Unreal Engine 3 taip pat palaikys Google ir Opera Software naršyklės, pradedant versijomis Chrome 31 ir Opera 18. Tiesa, Google nesiėmė naudoti Mozilla pasiūlyto ASM.js, o sukūrė savo JavaScript optimizacijos technologiją. Pastaroji buvo integruota ir į naršyklę Opera, kadangi pastaroji nuo nesenų laikų naudoja varikliuką WebKit.

Mozilla teigimu, didžiausiu produktyvumo lygiu vis tik pasižymi Firefox, tačiau kitų naršyklių kūrėjai atliko didžiulį darbą, jog atsilikimas būtų kuo mažesnis. Mozilla teigiamai žiūri į tokį konkurentų žingsnį, kadangi tai leis į WEB erdvę perkelti eilę populiarių žaidimų.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(4)
(0)
(0)

Komentarai (3)