Virusai informaciją tarp įrenginių gali perduoti, pasitelkdami garsą  (1)

Mokslininkai sukūrė naują kenkėjiškos programinės įrangos tipą, kuris gali perduoti informaciją tarp įrenginių garso pavidalu. Tiesa, dažnis parenkamas toks, jog jo žmogus negirdi. Tokiu būdu, įrenginiai galės apsikeisti gautais slaptažodžiais ir kita privačia informacija.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Naudodami vien tik mobilių įrenginių integruotus mikrofonus ir garsiakalbius, specialistai sugebėjo perduoti slaptažodžius ir kitus nedidelės apimties duomenis maždaug 20 metrų atstumu.

Mokslininkai paaiškino, jog jų tyrimas turėtų paneigti mitus apie tai, jog atskiri įrenginiai, kurie nėra prijungti prie Interneto, negali keistis informacija. Dar daugiau, išradimas leidžia iš mobilių įrenginių sukurti ištisą tinklą, o duomenis perduoti dideliu atstumu, kiekvieną įrenginį panaudojant kaip tarpinę stotelę.

Eksperimento metu buvo naudojami du nešiojami kompiuteriai Lenovo ThinkPad T400. Jie sugebėjo pasiekti 20 bitų per sekundę spartą: tiek pilnai užtenka, kad būtų perduotas slaptažodis arba kenkėjiška komanda įrenginiui – imtuvui.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(2)
(0)
(0)

Komentarai (1)