Rusijoje pagamintas išmanusis telefonas su dviem ekranais atkeliauja į prekybą (Video)  (4)

Pirmasis Rusijoje sukurtas išmanusis telefonas „YotaPhone“ visiškai parengtas prekybai - apie tai buvo pranešta oficialaus pristatymo metu Maskvoje. Išskirtinis telefono bruožas - mažai energijos naudojantis antrasis jo ekranas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Telefonas, kuriame naudojama „Google Android“ operacinė sistema ir kuris kainuoja 499 eurus (1 723 litus), šį mėnesį pasirodys Rusijos ir Vokietijos parduotuvių lentynose, o Prancūzijoje, Ispanijoje ir Austrijoje jį bus galima įsigyti internetu.

Šis prietaisas „iš naujo nustato mūsų požiūrį į išmaniuosius telefonus“, sakė jį sukūrusios bendrovės „Yota Devices“ generalinis direktorius Vladas Martynovas, pristatęs šį telefoną vienoje Maskvos šiuolaikinio meno galerijoje.

Be spalvoto lietimui jautraus ekrano, įprasto visiems išmaniesiems telefonams, „YotaPhone“ kitoje pusėje dar turi nespalvotą ekraną, kuriame naudojama elektroninio rašalo technologija – tokia pati kaip elektroninėse skaityklėse, tokiose kaip „Amazon Kindle“.

Papildomas mažai energijos naudojantis ekranas lieka įjungtas visą laiką, netgi telefonui perėjus į budėjimo režimą. Vartotojas jame gali pasitikrinti laiką, gautas žinutes, kalendorių arba žemėlapį, neaktyvuojant prietaiso iš budėjimo režimo – tai padeda taupyti akumuliatoriaus energiją.

Po pirmojo pristatymo gruodį „YotaPhone“ bus pardavinėjamas ir kitose Europos šalyse, įskaitant Didžiąją Britaniją ir Šveicariją, bei Artimuosiuose Rytuose, įskaitant Egiptą.

Gamintojai nurodė kol kas neplanuojantys tiekti šiuos telefonus Azijos arba JAV rinkoms.

Nors Rusija turi daug patyrusių inžinierių ir IT specialistų, dar nei viena šalies bendrovė nesugebėjo užsitikrinti tvirtos padėties vidaus rinkoje savo sukurtais kompiuteriais arba mobiliaisiais telefonais.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(8)
(0)
(1)

Komentarai (4)