Programos, keliančios didžiausią grėsmę Windows sistemoms  (5)

Nepriklausoma organizacija AV-Test, kuri užsiima saugumo klausimais, publikavo net 10 metų trukmės tyrimų rezultatus. Juose atsispindi trečių šalių sukurtų programų įtaka Windows sistemų saugumui.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rezultatai rodo, kad net 66% atvejų didžiausią grėsmę kelia Oracle Java, Adobe Reader ir Adobe Flash. Ir jei Adobe Reader bei Flash dar galima rasti alternatyvą, tai problema su Java jau daugelį metų lieka neišspręsta.

Kaip gi vartotojai galėtų sumažinti grėsmes? Deja, jokio naujo recepto AV-Test specialistai mums nepateikia: reikalinga gera antivirusinė programa, naujausi programų atnaujinimai, reikia lankytis patikrintuose, gerai žinomuose puslapiuose – visa tai ne kartą kalbėjo tiek IT kompanijos, tiek ir atskiri specialistai.

Dar viena bloga naujiena: Mac sistemų savininkai taip pat neliko be savo virusų porcijos ir kibernetinių nusikaltėlių dėmesio. Šiai operacinei sistemai skirtų grėsmių skaičius auga kaip ant mielių. Turbūt mažiausiai iš Apple produktų savininkų kentėjo nebent iPad naudotojai. O kaip bus su Windows vartotojais, kai už nugarų liks 2014 m. balandžio 8 d.? Situacija tik blogės, tačiau AV-Test specialistai rekomenduoja griežtai laikytis aukščiau pateiktų patarimų.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(13)
(1)
(-1)

Komentarai (5)