„Dronų karai“: DHL atkirtis „Amazon“? (Video)  (6)

Jau girdėjome apie bendrovės „Amazon“ ketinimus užsakymus savo klientams pristatinėti bepilotėmis skraidyklėmis. Nors šią paslaugą planuojama pateikti rinkai tik po 4 - 5 metų, gali būti, kad bendrovė susidurs su rimta konkurencija. Štai siuntų gabenimo kompanija DHL pirmoji pasaulyje atliko siuntos pristatymo bepiločiu orlaiviu eksperimentą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Jo metu bepilotis lėktuvėlis nuskraidino krovinį iš vieno Reino upės kranto į kitą. Pasak DHL atstovų, bendrovė domisi naujuoju siuntų gabenimo būdu, nes esą jis leidžia smarkiai taupyti laiką ir lėšas. Prieš keletą dienų su užmojais įgyvendinti šią idėją pasaulį supažindino internetinės prekybos milžinė „Amazon“.

Skelbiama, kad „Deutsche Post DHL“ šį eksperimentą surengė Bonoje: bepilotis orlaivis dėžutę su medikamentais gavėjui kitame Reino upės krante, esančiame maždaug už 1 km nuo siuntimo vietos, pristatė vos po 2 minučių. Skrydžio aukštis siekė 50 metrų.

DHL užsakymu pagamintas bepilotis lėktuvas, skirtas siuntoms gabenti, kainavo apie 55 000 JAV dolerių. Jis gali skraidinti iki 1,2 kg svorio krovinius visiškai savarankiškai: orlaivis remiasi GPS navigacijos sistema. Pasak bendrovės atstovų, tokie skraidymo aparatai yra puiki priemonė skubioms siuntoms gabenti, nes jie nepriklauso nuo eismo sąlygų ir spūsčių.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(5)
(0)
(1)

Komentarai (6)