„AllJoyn“ leis paversti mūsų namus išmaniaisiais (Video)  (1)

Šiomis dienomis nesunku pastebėti, kad vis daugiau prietaisų yra prijungiama prie interneto. Kompiuteriai, išmanieji telefonai, planšetiniai kompiuteriai, išmanieji televizoriai, spausdintuvai bei begalę kitų prietaisų galime prijungti prie tinklo. „AllSeen“ bendrovė, kurią remia „Linux“ kūrėjai, pradėjo kurti naują technologiją, kuri leis jūsų namų prietaisus bendrauti tarpusavyje ir šitaip pavers namus išmaniais.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Programinė įranga pavadinimu „AllJoyn“, kurią kuria puslaidininkių gamintojas „Qualcomm“, turėtų leisti sistemoms, be jokio papildomo žmogaus įsikišimo, atrasti kitus prietaisus ir prie jų prisijungti. Pabrėžiama, kad prietaisai neprivalės turėti tą pačią operacinę sistemą ir galės būti sukurti skirtingo gamintojo. Prie šio projekto taip pat prisidės „AllSeen“ inžinieriai, kurie padės kūrėjams sukurti unikalų produktą, leisiantį skirtingiems prietaisams dirbti kartu ir atlikti naujas funkcijas.

Šiuo metu „Qualcomm“ patalpino „AllJoyn“ programos kodą į „AllSeen“ bendrovės saugyklą. Kaip žinia šis projektas yra atviro kodo, todėl prie jo gali prisidėti visi.

Pradinė programinės įrangos versija veikia ant tokių platformų kaip Linux, Android, iOS ir Windows. Kūrėjai gali parsisiųsti programos kodą bei kūrėjo vartotojo sąsają (API) iš kūrėjų puslapio allseenalliance.org. Parsisiuntę programinę įrangą, galėsite ją iš karto ištestuoti. Pavyzdžiui jau galima sujungti jūsų muzikos grotuvus prie šalia esančių bevielių garsiakalbių. Tai atrodo paprasta užduotis, tačiau dėl dažnai naudojamų skirtingų komponentų, sujungti grotuvą su garsiakalbiais gali tapti keblu.

Tai nėra visos pradinės versijos galimybės. Taip pat ji gali aptikti, jog jūsų namai yra tušti ir šitaip išjungti šildymą. Ta pati sistema gali pajusti, jog jūsų automobilis yra netoli namų ir atitinkamai įjungs namų apšvietimą, šildymą bei atidarys jūsų garažo vartai.

Visi šie nuostabūs dalykai įvyksta pasinaudojant bevielio ryšio ir „Bluetooth“ technologijomis. Tikimės, kad netolimoje ateityje visi galėsime pasimėgauti savo išmaniaisiais namais.

(2)
(0)
(0)

Komentarai (1)