Trys priežastys kodėl vis dar nenaudojate „Bitcoin“ valiutos

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

astro75 2013-12-11 21:20
Nuo WOW valiutos yra keli esminiai skirtumai. WOW yra centralizuota ir kažkieno valdoma, bitcoin - ne. Ir dėl vertės. Naują bitcoiną iškasti šiuo metu kainuoja ~100 USD (įvertis labai apytikslis). Manau vien dėl to jo kaina negali taip smarkiai nukristi. O kas dėl bandos jausmo tai beveik tas pats kas orus spėlioti. Šiuo metu aiškiai yra per didelė rinkos vertė ir valiuta nestabili. Nesakau kad bitcoin yra kažkokia super gera pinigų alternatyva, tačiau turi daug teigiamų bruožų. Manau ateityje labiau nusistovės vertė ir bus galima rimčiau ją naudoti.
zaliaakis 2013-12-11 22:08
tai kad jau vos ne visos valiutos viirtualiomis palikusios Net Lietuvoj nori kuo labiau apriboti grynus. Nes truksta grynu...Dauguma valiutu nebera kuo tai padengtos. Tik pasitikejimo, kaskokiomis garantijomis ir iliuzijomis Pvz. zlugo ,,tarybu sajunga,, ir jos piniginis vienetas liko bevertis. Gali dabar tureti ,,tarybiniu rubliu,, kiek isgali, vistiek is ju nera naudos... Ta pati situacija ir su kitais piniginiais vienetais gali buti. O metalai kad ir gelezis, vistiek verte tures kad ir kokia maza, bet tures. Valiuta isnyks, bet ka uz ja turejai isigijas, tas isliks. Ziurint i tolimesne ateiti, vertingiausia lieka isigytas ir ilgai isliekantis daiktas(sakykim auksas). O bankai isvis iliuziju pasaulis. Bankas bankrutavo ir tavo visa gyvenima kauptos lesos isejo negrystamai. Nes ten pagrinde virtualus pinigai kaip ir ,,bitcointas,,
immortallt 2013-12-11 23:11
astro75, WOW paėmiau kaip pavyzdį vertės. Vertingi bus tol, kol WOW bus žaidžiamas. O jei Bitcoin pataptų pasaulinė valiuta, tai vertė dar bent 10,000 kartų turėtų augti ir tai būtų tik internetiniams atsiskaitymams. Logiška? Not at all. Zaliaakis, skaityk aukščiau buvusius postus. Padengtos. Litas labai padengtas. ~160% paskutinįkart kai tikrinau, tai yra kiekvienas litas padengtas 1,6 lito kitu finansiniu turtu + auksu. Auksas yra stipriai pervertintas. Neapsimoka laikyti jo kaip ilgalaikės investicijos. Daug geriau varis. Bankai ir virtualios valiutos... Nu gal patylėtum geriau, nes juokingai atrodo. 10 klasių baigę moksleiviai ir tai geriau supranta kaip tai yra. Visi pinigai, kurie yra tavo banko sąskaitoje ir skaičiukai, kažkur yra. Nebūtinai grynais pinigais, jie gali būti perskolinti kažkam. O kaip veikia pinigų multiplikacija visai nesupranti. Bankas gavęs tavo 100 litų nepadaro iš jų 1,000. Tai yra procesas, kuris vyksta ne tik bankų dėka. Pvz jei tu paimsi tėvų pinigus ir juos kur nors investuosi, tai irgi gaunasi savotiška multiplikacija, jei pagal pareikalavimą galėsi grąžinti dalį tėvams bet kada. O bankai piešiami kaip baubas - tai populizmas ir situacijos nesupratimas. Kaip ir pvz rykliai piešiami kaip baisūnai žudantys žmones, kai tiesa žiauresnė - karvės, kokoso riešutai (nuo palmės krentantys) ar net tie patys šunys, užmuša daugiau žmonių per metus (kiekviena grupė atskirai). Taip ir bankai - piešiami kaip baisus dalykas, nes nesupranta jų. Nu va akivaizdžiai parodei finansinę piramidę Nejau 47 žmonės gali nusiimti 33% pasaulio apyvartos? Jei 90% Bitcoin'ų nebebūtų, tai iš vis būtų krachas. Niekaip negalite suprasti, kad nepakankamas valiutos kiekis reiškia defliacinę krizę! Net stagfliacija galime palaikyti, kai kainos krenta, o ekonomika stoja. Taip negali būti. Jei prievarta kas nors pervestų prie BTC, tai būtų tokia krizė, kokios dar nematėt.
pozitronas 2013-12-11 23:37
Kadangi btc skaicius yra baigtinsi, berods 21mln. Ir paklausa yra didele ir dar dides kaina ilgalaikiam laikotarpi tik dides. Maciau laida kur buvo susirinke ekonomistai ir kalbejosi jog visai tiketina kad kaina per ateinancius 8 - 10 metu gali pasiekti 1mln doleriu uz 1 btc
pozitronas 2013-12-11 23:43
Kadangi btc skaicius yra baigtinsi, berods 21mln. Ir paklausa yra didele ir dar dides kaina ilgalaikiam laikotarpi tik dides. Maciau laida kur buvo susirinke ekonomistai ir kalbejosi jog visai tiketina kad kaina per ateinancius 8 - 10 metu gali pasiekti 1mln doleriu uz 1 btc
zaliaakis 2013-12-12 00:05
nera viskas padengta 100% ar daugiau... Is pinigu daro pinigus ir jie per daug pervertinami. Pervertiname mes paprasti mirtingieji. Patikedami isivaizduojamu geriu. O kai iliuzijos virsija realybe, reikia vel viska is naujo padeti. Taip kas bankrutuoja ar skolas nurasom, nes kitaip viskas zlugtu. Todel prekiu kainos ir kyla(auksas, varis ar bulves) Prekes tos pacios, bet pinigai nuverteja. Nes ju nera trukumo, ju vis per daug... Su tuo bitcontu aisku idomiai, nes jis turi riba. Ir kuo labiau gales ji iskeisti i realu daikta tuo labiau kils jo verte. Bet tik uzteks kas kam visa tai sustabdyti. Jis liks bevertis, nes nebebus prasmes is jo... Todel ir spekuliuojama kad mes mirtingieji juo tiketume ir kurtume isivaizduojamas iliuzijas O kas suspes, tas nemazai laimes
immortallt 2013-12-12 00:16
pozitronas, spekuliuoti galima daug ką. O dar klausimas ar nesurežisuota laida=reklama? zaliaakis, jei apie valiutą, tai dengta 160%. Jei apie bankus, dengta yra viskas. Bankai bankrutuoja dėl rizikos nesuvaldymo.
bronius 2013-12-12 00:54
Aš nesu ekonomistas. Nuėjau į LB puslapį ir ten ištikro nurodyta kad litas padengtas auksu ir konvertuojama valiuta, kurios mes turim neva daugiau negu apyvartoje yra litų. http://www.lb.lt/stat_pub/statbrowser.a ... 69&lang=lt bet tai kokio chrien tada mūsų valstybės skola http://www.2g.lt/ Kodėl mes jos negalim padengt su ta nuostabiaja konvertuojama valiuta ir nemokėt palūkanų? Man atrodo kad visos valiutos, tame tarpe ir USD nuo 1971 yra tik karštos žarijos, kurių rankose ilgai nepalaikysi.
vanduo4 2013-12-12 05:27
Nu gerai BTc toks, BTC anoks. - Bet is kur jis atsiranda? Kas jy spaudina ar kuria? Kokia valstybe, kas savininkas? Nuo ko priklauso jo kiekis rinkoje? - Visi prisipirks tu BTC, o paskui kazkas tik pyst masiskai paleis y apyvarta tu BTC ir krachas is karto. Nereikes ne vartotoju pasitikejimo. - O kas tas "mining" BTC? Is kur jy kasa. Auksas tai suprantama, jo nera labai daug, tad ne kiekvienas gali gauti, tokiu butu jis turi kazkokia stabilesne verte. - O is kokiu uolienu iskasa BTC ?
marcaz 2013-12-12 08:08
Nu nu..o kuom dengtas doleris, euras ar litas?
obuglas 2013-12-12 09:01
33 % BTC priklauso 47 žmonėms (arba piniginėms), dar 50 % priklauso 942 žmonėms. Visa kita pasiskirsto tarp n mln. + prarastų BTC.
prusas 2013-12-12 10:34
Pati kripto valiutos idėja puiku, ... bet bitcoin'as netinkamas , todėl kad valiutos vertė turėtų būti nekintama prekės, ir darbo atžvilgiu, o kadangi bitcoin'ų kiekis fiksuotas vadinasi jo vertė pastoviai augs ir darbo vieneto kaina pastoviai kris. Idealiai pinigų emisija turi atitikti sukurto produkto kiekį. Deja šiandien tai tobuliausiai atlieka spausdinimo mašinos . O bitcoin'as yra didžiausia finansinė piramidė kokia tik buvo sugalvota.
marcaz 2013-12-12 11:06
Gali pasidalinti sitos info saltiniu? Dekui
ZmogZ 2013-12-12 11:33
Gali pats patikrinti, reikia atsisiųsti visą blockchainą ir įranki browsinimui. Bitcoinas turi 8 vietas po kablelio tad net jei ir 90% bitcoinų būtų piktybiškai užsėstų ir necirkuliuojančių, naudotis vistiek būtų įmanoma. O dėl išpūstos bitcoino vertės ir burbulų kaltas mtgox ir avių mentalitetas, o ne pats bitcoinas.
immortallt 2013-12-12 11:39
Lietuvos Bankas visiškai nepriklausomas nuo vyriausybės ar valstybės. Bet koks kišimas nagų ten reikalautų konstitucijos pataisų. Be to tai nebūtų teigiamas žingsnis, stipriai išaugtų palūkanos. Tau atrodo... Mūsų rezervai lyginant su pasauliu tokie menki, kad parduoti nekiltų jokių problemų, o rezervas laikomas įvairiomis valiutomis, tai ne tik US$.
boom 2013-12-12 11:43
O tos kitos valiutos kuom dengtos?
immortallt 2013-12-12 12:37
Kitos valiutos yra svyruojančios, jos dengtos tos šalies ekonomikos pagaminta produkcija, žinoma ne tiesiogiai, bet atspindi, tai lemia jų vertę. US$ vertę lemia dar ir tai, kad resursais prekiaujama pagrinde US$, paklausą=vertę kelia ir tai, kad kitos šalys ją naudoja kaip rezervinę valiutą. Žinoma, yra kažkiek ir aukso bei kitų valiutų, bet padengimas toli gražu nesiekia 100%. O kodėl tai geriau nei BTC? Nes pinigų masę daugmaž atitinka ekonomikos dydį. Kaip mes tai žinome? Nėra didelės infliacijos arba dar blogiau, defliacijos.
boom 2013-12-12 12:57
Kitaip sakant sviestas sviestuotas. Defliacija tai jo, yra blogis... Nebenorės žmonės pinigėlių skolintis... Apie BTC net nekalbu.
UTF16 2013-12-12 13:03
Ko ne bitkoinai?
immortallt 2013-12-12 13:19
Ko ne bitcoin'ai? Jų vertės niekas nedengia, tik spekuliacija. Nėra jokios realios apyvartos. Tai yra prekė, kaip ir bet kurio kito internetinio žaidimo pinigai. + dar pasiskirstymas neblogas. Beveik 80% valdo 1,000 asmenų. Boom, pinigų skolinimasis ne prie ko. Šitai vis tiek veiktų, tik sunkiau būtų suvokti. O šiaip žinai kodėl žlugo Bretton Woods standartas (kai doleris buvo keičiamas į auksą)? Būtent todėl, kad ekonomika pradėjo augti pasaulyje greičiau, nei buvo spėjama kasti auksą. O šiaip, kaip jaustumeisi, kai kasmet tau nurėžtų po 5% algos? Po to kainos pataptų 0,0000153 ir pan - nu tiesiog tobula.