Trys priežastys kodėl vis dar nenaudojate „Bitcoin“ valiutos

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

obuglas 2013-12-12 13:38
Rašiau iš atminties, tada suklydau dėl tikslių skaičių, žemiau tiksli info, o bet tačiau esmę ne daug keičia: http://www.businessinsider.com/927-peop ... ns-2013-12 http://www.businessinsider.com/bitcoin- ... th-2013-12
ZmogZ 2013-12-12 13:57
Bitcoinas turi realią apyvartą (bent jau turėjo), iki 2013 sausio pvz. buvo tik vienas burbulas (2012 liepą) ir buvo stabilus, kaina kilo labai pamažu, gal net atspindėjo realių naudotojų daugėjimą. http://bitcoincharts.com/charts/mtgoxUS ... 10zm2g25zv
AP0323 2013-12-12 14:04
"Čia kaip ir yra siūlančių prie aukso pereiti vėl. O kas nutiktų tokiu atveju? Aukso kiekis yra ribotas, net labai. Vien JAV poreikis būtų kažkur ~1,5 trilijono valiutos padengti auksu. Nepakaktų. Kas atsitiktų? Auksas per sekundę pabrangtų 10x ir tiek. O kodėl pasirinkti auksą? Gal geriau pasirinkti pvz gintarą? Klastoti irgi neina. O gal geriau varis? Tada varis tiek pabrangs, kad elektrai tiesime auksinius kabelius. Valiuta iš vis yra skirta apyvartai, kainai įvertinti, kaupti vertę TRUMPUOJU laikotarpiu." pagal immortal, ir meslu gali padengti pinigus...tik neatkreipia ekonomistas, kad auksas vienas reciausiu metalu zemeje...
ZmogZ 2013-12-12 14:45
Antras linkas nieko sau, gėda būtų postint, sofistinis rašinys. Ateist nusikaltėliai naudoja bitcoinus, kaip baisu, tuo tarpu visų šiuolaikinių karų kaina slepiama dekretine valiuta (skola ir infliacija).
UTF16 2013-12-12 14:53
Nėra apyvartos? Gal tu kažkaip netaip tą žodį supranti?
immortallt 2013-12-12 16:10
Tai iš esmės yra burbulas, o šiaip ir runescape pinigų apyvarta buvo, ir gerai uždirbau, kol išsidūriau. Bet pezėti apie valiutą nereikėjo. Oi oi, kaip juokinga, ir šiaip auksas toli gražu nėra rečiausias metalas. Pirma reiktų suprasti, kam pinigai reikalingi, tada ką jie atspindi ir kaip veikia ekonomika. Deja čia svarbu kai kuriems pašūkaut, palėbaut ir apsimesti nepriklausomu - labai vilioja nepriklausomybės iliuzija, bet būtent tik iliuzija. Kiek kartų per metus vienas bitcoin'as pakeičia rankas? Litas berods 9 kartus. Doleris ar euras gerokai daugiau, bet neprisimenu dabar. USD/EUR pozicijos apyvarta per dieną siekia kartais TRILIJONĄ dolerių.
sub 2013-12-12 16:47
Kas klausė neseniai, kaip kasti tą bitkoiną. Auksas yra kasamas, taip. Bitkoino kasimas - tai labiau interpretacija. Iš tikro esu skaitęs kad bitcoin kasimui reikalingas tik kompiuteris norinčiam kasti tuos bitcoinus. Kompiuterio pagalba vykdomi įvairūs procesai internete, skaičiavimai, algoritmai - kažkas tokio, tiksliai neįvardinsiu, bet tavo kompiuterio resursų naudojimas kažką apskaičiuoti, ar padaryti.. Taip pat bitcoinų gali įsigyti už dolerius, pirkdamas ar parduodamas prekes. Iš tikro internete, net pačioje wikipedijoje yra nemažai informacijos, bet ar ji yra teisinga - negaliu patvirtinti. Asmeniškai man, virtualūs pinigai simpatijos nekelia, nes iš esmės jie nėra saugūs. Su bankais šiek tiek kitaip, bet ir jais aš nepasitikiu. Pasitikiu tik investavimu į kažkokį turtą, geriausiu būdu - ilgalaikį turtą, nekilnojamą turtą, žemės lopinėlį, visą regioną ir pan. Banke, tavo investuoti pinigai - vaikšto po visą pasaulį, yra skolinami ir perskolindami kitiems žmonėms, bankams, bendrovėms, investuodami į akcijas ir pan. - už šį perskolinimą bankas uždirba gerus pinigus ir tau už padėtą indėlį damoka varganus procentus - iš jų nevarganų uždirbtų antkainių. Kodėl bankai bankrutuoja? o čia gali būti dauk priežasčių, bet toks kaip sekundės bankas manau apsiskaičiavo su indėliais ir paskolomis. Tai didžiausia visų bankų bėda, kuria paaštrina ir ekonomikos pokyčiai. Jei kur klydau - pataisykite mane - viską pasakoju iš bendro supratimo per dauk nesigilindamas į faktus.
immortallt 2013-12-12 17:09
sub, gerus pinigus... Nu gal nekalbėk, ko nežinai. Kliedi nesąmones ir tai sakai, kaip tiesą. Geri tie pinigai... Keli milijonai nuostolių šįmet dominavo arba keli milijonai pelno, nuo multimilijardinio kapitalo. Sekundės bankas buvo vagiami pinigai. Bankinė veikla ne prie ko. ir DAUG rašosi, o ne dauk.
obuglas 2013-12-12 20:25
Kur tu čia gėda matai? Ir ne "atseit", o naudoja.
Vytax 2013-12-12 21:47
Aš labai abejoju, kad labai maža dalis vartotojų BTC naudoja santaupoms laikyti, nebent ten kokias simbolines sumas šiaip pasižaidimui. O pagrindinė BTC funkcija yra einamiems pervedimams siekiant anonimiškumo ar siekiant išvengti mokesčių ir pan. Tad BTC valiutos vertės svyravimai kol kas neturi didelės reikšmės.
immortallt 2013-12-12 22:46
Nu va, pats puikiai išdėstei, labai naudinga slėpti mokesčius, finansuoti pvz terorizmą ir pan. Labai naudingas dalykas. Dar ir žmonių prekyba patogu užsiiminėti.
AP0323 2013-12-13 09:31
to immortal, as ir nerasiau, kad reciausias, platina ~dvigubai retesne. Auksas vienas stabiliausiu ir reciausiu elementu, kuris isgaunamas pakankamai seniai, uzkliuvo tavo nevykes palyginimas su variu ir auksu ir auksiniais laidais.
ZmogZ 2013-12-13 11:52
Ar žinai kas yra sofizmas? Trumpai tariant, tai manipuliacijos metodas pasitelkiant aukos emocijas ir klaidinančią logiką. Imk pvz. pirmą pastraipą, kiek joje naudoja žodį "love", kuris yra labai subjektyvus ir turi daug emocinių asociacijų, nors tema yra labai techniška ir objektyvi. Toliau, kaip jau minėjau, dėl nusikaltėlių ir karo dar galima pridurti, kad dekretinė valiuta irgi naudojama nusikaltėlių. Tada dar teigia, kiek daug yra verti bitcoinai ir kokie turtingi, tie keliasdešimt žmonių kurie juos užslėgę turi tačiau nuslepia elementarų rinkos principą, kad jei kas pradės juos leisti į rinką, kaina iškart kris. Žodžiu, čia tik trumpai, galima visą tą "straipsnį" išnarstyti. O kad gėdingas tai čia mano nuomonė, nes manau, kad sąmoningas klaidinimas ir manipuliacija yra daug blogiau nei kvailumas.
ZmogZ 2013-12-13 13:52
Jau nebežinau kelintą kartą kartoju, 47 žmonės nėra nusiėmę apyvartos, o tiesiog laiko juos. Bitcoine numatytos 8 vietos po kablelio, todėl deficitinę krizę sukelti praktiškai neįmanoma. Jei supirkai 90% cirkuliuojančių bitcoinų tai rinkos kainą padidinai 10 kartų. Pvz. jei nori kad liktų tik 21 bitcoinas, tau šitą procesą reikia pakartoti 6 kartus. Visa bitcoino prasmė ir yra ta, kad tai bandymas sukurti laisvą neprievartinę valiutą. Dabartinė sistema irgi puikiai veiktų jei nebūtų prievartinė.
immortallt 2013-12-13 14:55
Zmoguz, nu čia yra siūlančių BTC padaryti pasauline valiuta. Taigi vadinasi 47 žmonės kaip ir gauti 33% pasaulio apyvartos vertės pardavę savo valiutą. Nu ir kas iš tų kablelių? Valiuta brangtų ir tiek, brangtų labai stipriai. Kaip minėjau, USD/EUR apyvarta per dieną siekią iki trilijono. Kiek siekia BTC? Tai va tas skirtumas būtų kiek augtų valiutos vertė? Kokia sukuriama nauda? Absoliučiai jokia, tik keliasdešimt asmenų pasaulyje patampa baisiai turtingi. Ir kuo dabartinė sistema prievartinė? Jinai kaip tik labai natūrali. Bėda yra ta, kad politikai pernelyg kišasi į ją. Kištis visada galima, tam yra du galai absoliučiai visada, o kartais ir daugiau. Sakyčiau sistema būtų geresnė, jei valiutos daugėtų priklausomai nuo pasaulio ekonomikos augimo. Taip pat turėtų atsirasti rimtas pagrindas apyvartai, o ne simpatijos ir nelegali veikla. O šiaip būtent antrasis variantas yra didelis blogis, na nebent tu už prekybą žmonėmis, vaikų pornografiją, narkotikais ir pan.
ZmogZ 2013-12-13 16:34
Tikiu, kad spekuliantai užšaldę bitcoinus norėtų, kad kas nors priverstų visus jais naudotis. Bet laisvos valiutos esmė tokia, kad jeigu ji praranda pasitikėjimą, ja nebesinaudojama. Iš kablelių tas, kad valiuta lengvai daloma ir nebus jos trūkumo, ne kaip su auksu, sidabru ir panašiai. "tik keliasdešimt asmenų pasaulyje patampa baisiai turtingi" šitai yra visiška nesąmonė, kai tik kas paleis didelį kiekį į apyvartą, kaina iškart kris, todėl bitcoinai*kursas iš mtgox teisingas tik tada kai parduodamų bitcoinų skiačius panakamai mažas palyginus su visais bitcoinais apyvartoje. Kuo prievartinė? Galim paklaust to vaiko, kurio žarnos išvirtę, nes dėdė Saddamas susigalvojo vietoj dolerių parduot naftą už eurus? Analogiška situacija su Gadaffiu ir auksu. Dar vienas būdas yra - išleisti savo valiutą, kelis metus sunkiai dirbi, kol užsitarnausi pripažinimą ir susikurs reali apyvarta ir tada stebėti, kaip būsi patrauktas į baudžiamąją atsakomybę už finansinius nusikaltimus (čia jau pavadinimo nebeatsimenu, bet JAV buvo auksu pagrįsta skaitmeninė valiuta). Iš esmės viskas laisva ir gražu, kol nemesi realaus iššūkio valdžiažmogiams. Tas variantas, kad valiutos kiekis augtų kartu su ekonomika, gražiai skamba bet jos įgyvendinimas susiduria su kokia pačia problema kaip ir planinė ekonomika - valždiažmogai viską suės. Dabartinės 60-70% planinės ekonomikos rezultatus gal dar ir mūsų tėvai spės pamatyti.
immortallt 2013-12-13 16:54
Auksas ar sidabras lengvai dalomas, ypač turint omeny, kad finansine prasme tu jo niekada net nelaikai rankose. Nebūtina visą kiekį paleisti iš karto, parduoti pvz tik už ne mažesnę kainą nei 10,000 dolerių. Arba jei nemanai, kad iki tiek žmonės nupušę, tai ne mažesnę už 1,000 dolerių. Beje, kodėl visi tokie tikri, kad tie 47 asmenys tikrai nėra vienam asmeniui priklaussančios sąskaitos? Taip ir nepasakei, kuo prievartinė. JAV buvo, bet ten buvo sukurta schema, kaip pinigus iš žmonių išvilioti. Na dėl valiutos kiekio augimo nusikalbėjai visiškai. Dabar tai yra daroma. Tiesa, politiniai sumetimai vis įsikiša, bet tai veikia kol kas geriausiai istorijoje. Auksas nebetiko būtent dėl šios priežasties - prasidėjo defliacija valiutos, nes ekonomika augo daug sparčiau nei buvo kasamas auksas, iki tol augimas buvo panašus. O šiaip paskutinį postą rašant labai viską sumalei, kad net neina suprasti ar vis dar apie tą patį kalbi. Baliavojat gal?
ZmogZ 2013-12-13 19:55
Dėl asmenų taip, gali būti ir viena žmogus, iš blockchaino ištraukus tam tikro adreso transakcijų grafą apie tai kiek jis yra "fake" gali pasakyti tik su tam tikra tikimybe. Kuo prievartinė pateikiau du pavyzdžius kuriuos prisiminiau, jei tikrai įdomu gali pats susirasti, ne mano jėgoms griauti avies mentalitetą kiekviename sutiktame. Dėl valiutos kiekio augimo tu net nelygink bitcoinų su valdžiažmogių valiuta, ten gali pumpuoti be galo, palūkanų mažas normas nustato patys, kad visi skolintųsi ir išpūsta paklausa būtų, kad nesijaustų infliacija ir prie naujai išskirtos valiutos pirma prieina valdžiažmogių savininkai (prisimink 2008 "bailoutus"). Čia aišku viskas apie JAV, apie Lietuvą deja nieko pasakyti negaliu, pas mus nė vieno žurnalisto nelikę tai ką nors sužinoti norint reikia labai daug pastangų.
immortallt 2013-12-14 11:53
ZmogZ, tu pirma suprask sistemą, kurią bandai diskredituoti, o ne diskredituok, nežinodamas kaip jinai veikia. Tai vat avele, eik ir pasimokyk. Lietuvoje pinigų leidyba yra kontroliuojama tik Lietuvos Banko ir į valstybės biudžetą nepatenka nė cento, todėl, kad Lietuvos banko tikslas yra palaikyti stabilų kursą ir taikyti infliaciją 1-2,5% rėžyje.