NASA pristatė dviejų metrų „superrobotę“ „Valkyrie“ (Video)  (0)

Šią savaitę NASA pristatytas robotas „Valkyrie“ yra apytikriai dviejų metrų aukščio ir veria 140 kilogramų, kuris dalyvaus robotikos konkurse DARPA. Beje, „Valkyrie“ – robotas – moteris, jos vardas parinktas pagal skandinavų mitologijos deivės pavadinimą, praneša cnet.com


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Norėjome, kad roboto išvaizda nustebintų žmones. Kai kūrėme robotę, iškart galvojome apie robotikos varžybas DARPA ir norėjome sukurti labai lengvai valdomą robotą“, – sako Nicolausas Radfordas iš NASA robotikos laboratorijos.

„Valkyrie“ turi 44 laisvės žingsnius, arba kitaip – sukimosi ašis savo sąnariuose ir yra labai lankstus. Robotą maitina baterija, įtaisyta roboto kuprinėje. Baterija neįkraunama gali veikti apie valandą.

Robotės „Valkyrie“ jutikliai yra sonaras ir LIDAR technologija, taip pat ir galvoje, rankose, pilve ir kojose įtaisytos kameros, kurios leidžia jos valdytojams kontroliuoti „Valkyrie“ judesius iš įvairių kampų.

„DARPA robotic challenge“ konkurse varžosi robotai, kurie vėliau naudojami stichinių nelaimių ištiktose vietovėse, pavyzdžiui, atominių elektrinių nelaimių vietose. DARPA konkurse dalyvaujantys robotai turės atlikti įvairius uždavinius, kaip vairuoti pagalbinius automobilius, valyti šiukšles, vaikščioti per kalnuotas vietoves ir daugelį kitų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(13)
(0)
(0)

Komentarai (0)