Šį penktadienį žaidimų mėgėjams pristatoma „SteamOS“, laimingųjų laukia dovanos - „Steam“ žaidimų kompiuteris (Video)  (0)

Žaidimų kompanija „Valve“ paskelbė, kad greičiau nei planuota bus galima išmėginti jų operacinę sistemą pavadinta „SteamOS“. Jau šį penktadienį, gruodžio 13-ą dieną visi žaidimų mėgėjai galės išmėginti šią naują operacinę sistemą. „SteamOS“ startas bus pažymėtas dovanomis, kurias išdalins 300-ams laimingųjų. Laimingieji gaus ne šiaip simbolines dovanas, o pilnai veikiantį prototipą – „Steam“ žaidimų kompiuterį.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pastarieji žaidimų kompiuteriai yra panašūs į dabartines žaidimų konsoles, tačiau jų širdyse plaka „Steam“ operacinė sistema. „SteamOS“ naudoja vadinama „dešimties pėdų vartotojo sąsają“, kuri pritaikyta dideliems, aukštos raiškos televizoriams. Pati operacinė sistema yra paremta Linux branduoliu, o jos tikslas yra leisti žaidėjams lengviau pasiekti žaidimus bei rasti jiems tinkamas tvarkykles.

Neseniai atlikti patobulinimai „SteamOS“ leis atlikti dar greitesnius grafinius skaičiavimus. „Valve“ atstovai teigė, kad ateityje žadama labiau susikoncentruoti ties garso apdorojimu.

Ko gero didžiausia šios operacinės sistemos problema yra ta, kad šiomis dienomis žaidimų skirtų Linux operacinei sistemai yra labai mažai. „Valve“ šią problemą mėgins spręsti panaudodama srauto perdavimo technologiją, kuri leis iš jūsų kompiuterio perduoti žaidimo duomenis į „Steam“ kompiuterį. Principas bus labai panašus į dabar rinkoje esantį „Nvidia Shield handheld“ prietaisą.

„Valve“ atstovai taip pat pabrėžė, kad tik pasirodžius „SteamOS“ negalime tikėtis pilnai išdirbto produkto. Paprastiems vartotojams siūloma palaukti 2014-ų metų ir sulaukti patobulintos versijos.

Nors ir OS išleidimas leis jums išmėginti ją savuose kompiuteriuose, tačiau netolimoje ateityje rinkoje turėtų atsirasti „Steam“ žaidimų kompiuteriai. Jau buvo pristatyta keletą prototipų tokių kaip „PiixL‘s Jetpack“, kuris suprojektuotas taip, kad būtų pritvirtinamas prie TV nugaros.

Ar „Steam“ kompiuteriai pakeis įprastinius žaidimui skirtus kompiuterius? Pamatysime netolimoje ateityje.

(5)
(0)
(0)

Komentarai (0)