Apple užpatentavo išlenktų sensorinių ekranų gamybos būdą  (0)

Lanksčių ir išlenktų įrenginių sukūrimo idėja po truputį užvaldo elektronikos gamintojų protus. Tokius telefonus jau yra pristačiusios LG ir Samsung, ruošiami jau antros kartos tokie mobilūs įrenginiai, kurie galės išsilenkti net 90 laipsnių kampu. Gana palankiai į apvalainas formas žiūri ir Apple, kuri kol kas nieko niekam nerodo ir nežada, tačiau renka įvairiausius šios srities patentus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

JAV Prekinių ženklų ir patentų organizacija (USPTO) užregistravo Apple patentą 8,603,574, kuris aprašo tarpų neturinčią deformuotų sensorinių ekranų gamybos technologiją. Faktiškai patentas gali būti taikomas išlenktų ekranų gamyboje, pavyzdžiui, telefonuose arba kompiuterinėse pelėse.

Apple siūlo suklijuoti laidžią, ploną juostelę ir lanksčius paviršius į plokštumą, o gautą „paketą“ išlenkti, naudojant terminį poveikį. Tokiu būdu, turėtų gautis išlenktas sensorinis daviklis be defektų (visa tai panašu į tradicinę technologiją, kai medžiagos ir veikiamos ypač aukšta temperatūra).

Nežinia, ar kompanija Apple naudos šį patentą serijinių produktų gamyboje. Reikia pažymėti, kad paraiška patentui gauti paduota prieš daugiau nei trejus metus – 2010 m. lapkričio 5 d., tačiau patentas patvirtintas tik dabar.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(1)
(0)
(0)

Komentarai (0)