Naršymas internete išmaniuoju telefonu išnaudoja dvigubai daugiau baterijos energijos nei skambutis  (10)

Išmaniųjų telefonų galimybės platėja ir sudėtingėja, jie tapo įrenginiais, turinčiais galingus procesorius, 4G duomenų spartą, todėl ne tik įgyvendina labai daug funkcijų, bet ir sunaudoja vis daugiau energijos. Baterijų darbo trukmė priklauso ne tik nuo jos ypatybių, bet ir nuo paties telefono parametrų. Taigi įtakos turi ne tik jo galimybių įvairovė, bet ir jo grafiniai, ryškumo ir daugelis kitų bruožų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Turint omenyje, kad išmanusis telefonas greičiausiai palaiko daug specialiųjų pritaikymų ir programėlių, gali atsitikti ir taip, jog pasinaudojus juo pusdienį, įkrovimo įrenginio reikės ieškoti jau pietų metu, taigi laikai, kai baterijos nereikėdavo krauti kelias dienas ar savaitę, praėjo. Jei norite prietaiso, kurio darbo režimas tenkins Jūsų poreikius, kompiuterinės technikos ir elektronikos parduotuvių ir remonto tinklas „IT Taškas“ siūlo atsižvelgti į šią trumpą apžvalgą apie populiariausius šiuo metu rinkoje esančius išmaniuosius telefonus.

Populiariausių telefonų baterijų veikimo apžvalgos statistika*:

Telefono modelis
Pokalbio trukmė

Naršymo internete trukmė

Samsung GalaxyNote 3
25 valandos
11 valandų
Samsung Galaxy S4
17,5 valandos
6,7 valandos
Apple iPhone 5S
10,8 valandos
4,8 valandos
Sony Xperia Z
11 valandų
6,5 valandos
Nokia Lumia 1020
12 valandų
6,5 valandos
Apple iPhone 5C
9,4 valandos
4,2 valandos

*apžvelgiami naujai įsigyti telefonai, kurių baterijos nebuvo naudotos ilgiau kaip 1 mėnesį

Geriausią rezultatą parodė Samsung GalaxyNote 3 telefonas, prasčiausią - naujieji Apple iPhone 5S ir 5C, kiti telefonai atitinkamai išsirikiavę viduryje. Taip pat didele baterijos darbo trukme nepasižymėjo ir Nokia Lumia 1020 bei Sony Xperia Z. Galima teigti, kad tarp populiariausių telefonų, kalbant apie baterijos darbo trukmę, lyderiauja Samsung. Naujausias Apple kūrinys pirmautų atsižvelgiant į jo naujas galimybes, kurios lenkia kitus išmaniuosius telefonus, deja, baterija nėra šio telefono stiprioji dalis, todėl, norint naudotis visomis šio telefono galimybėmis neribotai, teks turėti ir nešiojamuosius įkroviklius arba ieškoti artimiausių energijos šaltinių. Kiti gamintojai, kaip LG ir Motorola, taip pat siūlo pakankamai ilgai veikiančias baterijas savo naujiems išmaniesiems, tačiau jie nėra rinkos lyderiai nei Lietuvoje, nei kitose šalyse.

„Naudodamiesi išmaniuoju telefonu, turėkite omenyje, kad naršymas internete išeikvoja beveik dvigubai daugiau energijos nei kalbėjimas telefonu, todėl, jei arti neturite jokių įkrovimo įrenginių, geriausia naudotis telefonu tik svarbesniems reikalams“ – teigia „IT Taško“ technikos vadovas Tadas Vasiliauskas.

Nemažai priklauso ir nuo pačios baterijos talpos. Kai kuriems modeliams ji pritaikyta gerokai didesnės talpos, kaip Samsung Galaxy Note 3, tačiau tai priklauso ir nuo paties telefono paskirties ir proporcijų. Kadangi šio telefono įstrižainė didesnė, jam pritaikyta atitinkama baterija.

Kaip elgtis, kad išmaniojo telefono baterija tarnautų ilgiau?

Vienas iš veiksnių, turinčių įtaką trumpesnei baterijos veikimo trukmei, yra šaltas metų sezonas. Nereikėtų pamiršti, kad kuo šaltesnis oras, tuo greičiau išeikvojama baterijos energija. Todėl specialistai išmaniųjų telefonų žiemą lauke ilgai naudoti nerekomenduoja.

Kita vertus, per didelis karštis gali pakenkti baterijai negrįžtamai, todėl bet kuriam prietaisui, turinčiam ličio jonų baterijas, geriausia yra kambario temperatūroje. Stenkitės nepalikti telefonų saulės spinduliuose ar greta karštį skleidžiančių prietaisų.

Atsižvelgiant į tai, jog visos išmaniųjų telefonų baterijos yra ličio jonų, priešingai nei naudojant kitokias baterijas, šių iki sekančio įkrovimo ciklo nerekomenduojama iškrauti visiškai. Atvirkščiai, geriausia įkrauti, kai telefonas išsikrovęs pusiau, nes dažnas baterijos iškrovimas gali turėti įtaką trumpesniam jos veikimo laikui.

Jei savo išmaniojo ilgą laiką nenaudosite, pavyzdžiui, iškeliaujate atostogauti ar pakeitėte jį nauju, išimkite bateriją iš įrenginio – tai leis jai palaikyti optimalų gyvavimo laiką ilgiau.

Kalbant apie išmaniuosius įrenginius, kol kas nėra tokio, kuris energiją taupytų. Daugybė pritaikymų ir programėlių ją eikvoja pakankamai greitai, todėl jei nenorite likti be energijos, teks įsigyti nešiojamuosius įkroviklius, įsigyti didesnės talpos baterijas ir pasirūpinti tinkama jų priežiūra, kol bus išrastas geresnis būdas, kaip išmanusis telefonas galėtų dirbti ilgiau.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(2)
(0)
(0)

Komentarai (10)