„Ford“ pristatė nepilotuojamą automobilį (Video)  (0)

Praeitą savaitę, „Ford Motor“ kompanija pristatė savo pirmąjį nepilotuojamą automobilį. Tiesa, tai nėra serijinei gamybai paruoštas modelis, o tik prototipas. „Ford“ inžinieriai šiam prototipui pasirinko 2013-ų metų Ford Fusion modelį.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kadangi jau serijinėje gamyboje šis automobilis gauna ir pritaikomą kruizo kontrolę, automobilis gali važiuoti gatvėje ar parkuotis aikštelėje be jokio žmogaus įsikišimo. Tačiau šios sistemos nepakanka, kad automobilis savarankiškai važinėtų miesto gatvėse.

Tad „Ford“ inžinieriai dar labiau patobulino serijinį modelį - pritaikė keturis infraraudonųjų spindulių jutiklius, kurie skenuoja matomą kelią net 2,5 milijono kartų per sekundę. Šie jutikliai skleidžia infraraudonuosius spindulius, o jiems sutikus kliūtį, atsispindi ir sugrįžta į jutiklį. Šitaip kiek daugiau nei 60 metrų spinduliu yra kuriamas detalus 3D žemėlapis, padedantis automobiliui suprasti aplinką.

Jutikliai yra labai jautrūs, tad jie atpažįsta praktiškai viską - tiek judančius objektus, tiek esančias kliūtis kelio ruože. Jie gali atskirti popierinį maišelį ir tai nelaikyti kaip esančios kliūties, tačiau jei kelio ruože atsiras mažas gyvūnėlis, jutikliai kaip mat juos atpažins.

Mičigano Universiteto robotikos ir automatikos tyrimų komanda ir toliau dirbs su šiais jutikliais bei bandys juos priversti veikti dar geriau.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(5)
(0)
(0)

Komentarai (0)