Tolimesnis mobilių įrenginių ekranų raiškos didinimas yra beprasmis

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

i74s 2013-12-19 18:06
kazkokio hate'rio straipsnis. man tai pastebimas tas skirtumas, ir gal as sedziu per metra : P atrodo gaila kad ta technologija i prieki stumiasi, ir iskart akcentuojama kad jau beprasmis dalykas. viskas yra marketingas, bet tos raiskos niekas kolkas daugiau nedidina, jeigu jau nuo 240 padidino iki full HD tai siukstu nedrysta daugiau, nes man patinka ziuret i savo monitoriaus pikselius.. kada pristatys kokius 6-10k tada rasykit. o dabar atrodo gaila kad pikseliu daugiau. tegul didina, iki kol per 1cm prisikises nematysiu jokio tasko monitorius full HD aukstos raiskos nuotraukom ziuret nepats mieliausias variantas, kada neuztenka tu tasku ir bluras atsiranda. vartotojui būtinas dalykas, is kur zinai ? is kur zinai ? kas jam po velniais butina o kas ne. turi zmones pinigu ir perka. parasyk geriau kaip uz apple permoka.
Leons 2013-12-19 21:46
Neaišku kokiu atstumu sėdi prie monitoriaus/TV, bet joks čia ne haterio straipsnis jau seniai tyrimai padaryti yra ir praktiškai ant kiekvieno TV/monitoriaus yra pateiktas rekomenduojamas žiūrėjimo atstumas. Va prašom, grafikas: http://s3.carltonbale.com/resolution_chart.html
vanduo4 2013-12-20 00:33
Gal kas nors susidurete kaip vaizdo perdavimas is kompiuterio ytakoja vaizdo atkurima monitoriuje? 1. vaizdo korta dirba full HD rezimu, o monitorius 4K. Tai as realiai matysiu ta 4K ar ne? 2. atvirksciai, jeigu video korta apdoroja geresny vaizda, nei monitoriaus technines galimybes - kas pasikeis? Dekoju.
Indzius 2013-12-20 01:19
o as manau ir, kad dar nereikia sustot jiem su ta raiska, nes 3D vaizda kokybiska isgaus kai bus didesnis tankis, jau vien kinoteatram tuos 3D filmus kaip reiktu pagerint dydesne raiska, ten kokie 360p tera, as taip jauciu cia ta tiryma inicijavo gal tie kas neskiria pinigu technologijos tobulinimui,oo megina irodyt kad tos raiskos pakanka..
PCP 2013-12-20 01:58
Nu tai pats pagalvok... Nuo to kad korta transliuoja 4k, ultrahd ar whatever, taškų elementų ekrane nepadaugės. Ir atvirkščiai.
vanduo4 2013-12-20 03:14
O jeigu korta transliuoja maziau tasku nei ekrane? Kaip tada monitorius reaguoja? Monitorius siauresny vaizda kazkaip tai turi isplest, nes tasku daugiau. Bet kaip del kokybes? Ir apskritai kaip su televizija? Kiek zinau signalas dar nera 4K, vadinasi ir toks telikas yra bevertis?.....
Leons 2013-12-20 04:14
Ne tuos klausimus keli (žinoma, jei kompiutris ne antikvarinis). GPU pajėgs transliuoti, kad ir 4K tik viskas priklauso vaizdo kortos nuo galios (kas iš to 4K su laginančiu kompu). Tavo atveju svarbu, jog ekranas palaikytų reikiamą rezoliuciją. 4K TV dar nėra, dabartinė TV (720p ar 1080p), ant 4K TV atrodytų prasčiau nei ant paprasto Full HD palaikančio TV (dėl scaling). Taip galima sakyti, jog bevertis nebent į tolimą ateitį žiūri, nes 4K turinio yra labai nedaug ir panašu, jog dar teks palaukti kol atsiras jo įvairovė.
vanduo4 2013-12-20 06:02
Zodziu viskas yra taip: 4K - tai yra video parametras. O PC video kortos parametrus apsprendzia RAM ir GPU. Tikriausiai mane supainiojo tai, kad ant laptopu rasoma "Full HD", o tai reiskia kad kompas tiesiog pajegus apdoroti (sistemoje) ir atkurti (monitoriuje) tokios rezoliucijos video. - Diskusijoe gimsta ismintis. - Beje anksciau sprendziau tokia problema - kodel filmuojant is "Full HD" monitoriaus su "Full HD" video kamera, video yrasas gaunasi daug prastesnis? - "Full HD" tai is esmes (1920x2080) 2Mpix. Kamera filmuoja 3Mpix. rezimu. Tai is esmes nera labai gera kokybe lyginant su dabartinemi galimybemis daryti nuotraukas 8Mpxi, 12Mpix, raiska. - Hmmm. Bet tai kodel 2Mpix. vaizdo atkurimas yra suvokiamas kaip puikus vaizdas - nauja technologija "HD"? Gal esme tame, kad filmuojant lauke, y kamera papuola pilnas sviesos spektras, kury galima skaidyti be vaizdo kokybes nuostoliu. Deje filmuojant is monitoriaus, fiksuojami tik raudoni, melyni, zali atspindziai (pikselyje), o ne visas sviesos spektras. Tikriausiai taip. - Gal kai sukursime nauja vaizdo atkurimo technologija, kai pixelyje esantys diodai gales atkurti pilna sviesos spektra, tada bus galima kokybiskus filmus vogti kino teatruose. Juokauju.
SaliamonXP 2013-12-20 11:03
Tuoja as jums viska paaiskinsiu Viskas yra taip: Kas del vaizdo kokybes raiskos ir detalumo fronte, tai svarbiausias parametras kuri reikia zinoti yra zmogaus akies kampine raiska (skyra). Ji yra ~1minute (1/60 laipsnio). Tai va. zmogaus akis (viena) mato apie 120 laipsniu horizontaliai ir apie 90 vertikaliai. Tai grubiai ka gali matyti yra 7200x5400 kart dvi akys. Kad jau tikrai tikrai tu pikseliu nesimatytu galima ivesti daugikli pvz 1.5~2 virsyti zmogaus rega. Bet yra BET! Bet reikia tureti galvoje, kad cia skaiciuojamas visas zmogaus akiu matimo laukas ir kad ji padengti reikia specialiu techniku. Gal koks Ocullus rift v.15 is sugebes ta padaryti. Bet kolkas kai monitorius uzdengia nevisa lauka, nera reikalo. O ziureti prisilindus prie ekrano yra atsilikes reikalas, nuotraukas reikai zoomint. Bo tai sekant logika, kad lendant vis arciau prie ekrano jo piksliai turi nesimatyti, tai gal ir po mikroskopu pakiskit