Pirmasis iPhone visiškai sujaukė Android kūrėjų planus

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

moo 2013-12-27 14:18
Su sąlyga, kad tarpušventis tai gero jums smėlio ir šviesios galvos O tema yra apie tai, kad Android'o dev'ai pamatę iPhone GUI smarkiai pakoregavo savo produkto GUI. Ir puiku! Turime dabar 2 pirmaujančias mobilias OS, kurios gražiai viena iš kitos mokosi ir tobulėja. Ar tai, kad kažkuri pirmesnė kažką padarė yra rimtas argumentas pirkti būtent tą produktą? Jei taip, visi važinėtų su Ford'ais.
kroitus 2013-12-27 16:45
Tai kad būtent tokie „nieko neparodantys teaseriai“ yra žymiai efektyvesnė reklama, nei visas kortas atskleidžiantys klipai.
Paprastas_zmogus 2013-12-27 17:28
Efektyvi, ar ne efektyvi, jokio skirtumo. Šitos reklamos turi labai mažai ką bendro su tikrosiomis priežastimis, dėl kurių iPhone ir paliko didžiulį pėdsaką telefonų rinkoj.
Kadras 2013-12-27 21:20
Creatum ir paprastas zmogau, ne jusu mylimi ir garbinami iphone sukele revoliucija, o motorola kuri sukure mobiluji telefona. O jusu jusu iphone tik dar vienas patobulinimas ir tiek.
Arns 2013-12-27 21:34
balsus.
Paprastas_zmogus 2013-12-27 22:25
Arns 2013-12-27 22:42
na tai išvardink, tikrai esminius postūmius: 1) telefonas be išsikišusios antenos 2) telefonas su didesniu ekranu 3) telefonas su pilnaverte klaviatūra 4) telefonas su spalvotu ekranu 5) telefonas su mobiliuoju internetu Va toks trumpas sąrašiukas, kurių savo laiku, dėl šių privalumų ne vienas žmogus troško turėti tokį telefoną. Visur, pradeant filmais baigiant turto simboliais klipuose ar fotosesijose stengėsi demonstruoti. Ar nepanaršęs internete dar pameni? Aš tikrai nežinau, kaip galėčiau lažintis kad apie 70% gatvėje sutiktų žmonių negalėtu įvardinti ir tos kompanijos, kuri išrado mobilųjį telefoną Tad kalbėkim tiesiogiai, Iphone atliko savo darbą ir grimzta į užmarštį. Jei dabartinių dešimtmečių pradėtumei klausinėti, kuris gi telefonas buvo pirmasis išmanusis, jiems, neatsimenant pačio momento, jau maišosi esamos firmos. Tad tas tavo milestone ir yra tik saviapgaulė, ypač matoma IT ir mechanikos srityse, kai greitai pamirštama esmė ir lieka tik būties daiktai, kuriuos naudojame dabar, ir nesvarbu jog Otas išrado aną, Bencas tą...
Paprastas_zmogus 2013-12-27 22:56
Net nelabai suprantu, ką tu nori pasakyti. Tai, kad tūlas pilietis neatsimena/nežino, kas sukūrė pirmąjį mobilųjį telefoną, nepadaro jo mažiau svarbiu. Atetyje kažkas neatsimins, kas pradėjo liečiamų telefonų erą, bet tai Apple nuopelno irgi nesumenkina. Niekas gi nesako, kad reikia mums dabar visiems pulti ant kelių ir garbinti Cooper'į ar Jobs'ą. Tiesiog: credit where credit is due
Arns 2013-12-27 23:38
Esmė tokia, kad Iphone "revoliucijos" dienos jau praėjo, išmanių telefonų gamintojų ko gero ant rankų pirštų jau nebe suskaičiuotume. Tad lygiuotis kaip daroma dabar, esą tai išmoningesni telefonai, tas pats kas sakyti jog Volvo išrado saugos diržus, tad jie saugiausi automobiliai. Klaidinga paradigma.
Paprastas_zmogus 2013-12-28 00:04
Matai, tu dabar jau ginčyjiesi su savo paties sugalvotu teiginiu, kurio niekas nesakė. Niekas nesakė "Apple padarė X, tad jie -iausi", ką tu čia bandei pasakyti su savo palyginimu. Apie "tad jie -iausi" čia išvis niekas nekalba. Kalbama tik apie "apple padarė X".
vanduo4 2013-12-28 01:20
- 1. Manau cia yra ne lieciamas ekranas, spaudziamas. Tokie ekranai buvo labai populiarus gamyklose, kontroles centruose, bet ne telefonuose; - 2. ekranas yra grieztai suskirstytas y celes - skaiciai apacioje, tekstas virsuje ir to negalima pakeisti, odabartiniai ekranai tokio prirismo jau neturi; - Tad iPhone lieciamas ekranas unikalus tuo, kad jis veikia daug paprasciau, yra nedidelis ir apskritai, tai labai nauja ideja kaip tai panaudoti telefonams. Principas panasus, bet pritaikymas visai kitoks. - Taip kad galiu tik pasikartot - Apple yra pirmoji kompanija, sukurusi telefona su lieciamu ekranu be jokiu mygtuku. Tai zingsnis, kuris sugriove senus telefonijos standartus, o tai ir yra kuryba.
Kadras 2013-12-28 01:44
Lieciamas nuo spaudziamo nlb ir skiriasi. Spaudziamame ekrane isnaudojama prisilietimo jega, o lieciamame silumos energija. Beja tas telefonas buvo 1994 metias, 13 metu anksciau, nei iphone. Jei nesidomi istorija paskaityk dar daugiau salitiniu Kaip buvo tobulinama windows mobile http://en.wikipedia.org/wiki/Windows_Mobile , kelintais metais pradejo veikti GPS, wifi ir kitos funkcijos keletas pwz http://www.theunwired.net/?item=preview ... 02-preview ir visa istorija http://en.wikipedia.org/wiki/Dell_Axim http://wirelesswatch.jp/2006/07/26/doco ... martphone/ Labai patogus daiktas, pasigedu dabartinuose flagmanuose tokios klaviatūros.. Esme tame, kad daug kompaniju bande smarphone, bet nesulauke didelio susidomejimo, del blogo softo ir mazai skyre reklamai. Kol neisleido iphone isvis net nezinojau kad tokie telefonai buvo, o apie iphone minimum pries 4 menesius jau zinojau, nes visur rase ir technologijos.lt apie juos rase kiek pamenu. Todel iphone nieko naujo nesukure, iskyrus softa ir apple store. Jei jie butu ka nors daugiau sukure, turetu uzpatentave ir nekovotu tik del dizaino su samsung ir kitomis firmomis.
w00xer 2013-12-28 02:09
Ar cia tik man atrodo, kad zmones inirtingai diskutuoja, bandydami is savo perspektyvos irodyti ta pacia teorija? bet kad ir kiek gincysites, nepaneigsit, kad apple uznese nauja banga, del kurios buvo nuversti seni mobiliu telefonu lyderiai ir atsirado nauji. Ir tikrai nesvarbu, kad tai buvo padaryta anksciau ir daug kartu (turiu galvoj lieciamu ekranu smartfaunus), bet tik iphone receptas pasiteisino, kuri naudoja ir tobulina visi kiti
rwc 2013-12-28 09:49
Atsižvelgiant į technologijų progresą, jokie iOSai ir Androidai neperspjauna seno gero Symbianinio P900. Kad Androidas staigiai "pakeitė kursą" - svarbiausios priežastys 1) netikėtai persigalvojęs Jobsas, pačiu laiku nusprendęs pramogoms skirtą iPadą sugrūsti į telefoną (t.y., telefoną iš komunikatoriaus paversti multimedijiniu visiems suprantamu žaisliuku); 2) Android pozicionavimas kaip pigios, atviros, bet ne mažiau modernios OS už konkurentus. Jau tuomet buvo akivaizdu, kad verslui skirto Symbiano rinka gerokai siauresnė nei plačiajai masei skirto dailaus, paprasto, spalvingo telefono, MP3 grotuvo, naršyklės ir žaidimų konsolės hibrido su kamera, plačiu ekranu, visokiais integruotais jutikliais... Tai negi Google privalėjo nereaguoti į spjūvį veidan? Gi jų arkliukai: paprastumas, integracija, paslaugų iškėlimas tinklan. Čia išlindo Apple ir ant tų arkliukų nujojo. Tai negi dabar išradinėsi dviratį? Ne Google šūkis "Think different".
Creatium 2013-12-28 10:33
Tu dabar bandai įrodyt, kad tavo įmestas telefonas niekuo nesiskiria nuo iPhone. Nu absurdas. Net patiems tikriausiems Apple heiteriams tas turi būti visiškai elementaru ir aišku. Dar kvailiau - aiškint, kad minėtame telefone matomas "ekranas", reaguojantis į paspaudimus, yra analogiškas pirmąjame iPhone buvusiam ekranui. Niekas anksčiau, prieš Apple, nebuvo vartotojams pasiūlę lengvai valdomo įrenginio (nereikėjo jokių "pieštukų"), kurio reakcijos laikas buvo didelis, atkūriamos spalvos buvo ryškios ir kontrastingos, pats įrenginys buvo palyginus labai plonas, lengvas, turėjo nemažai funkcijų, kurias sėkmingai išnaudodavo įvairūs appsai. Jau vien galimybė liesti tai, ką matai ekrane, buvo verta didžiausių pagyrų. Ir tik nebandykit aiškint, kaip žmonės visai nenorėjo šio įrenginio. Pats atsimenu, kai pamačiau iPhone 3G giminaičio rankose. Visą vakarą negalėjau atplėšti akių ir rankų.
Arns 2013-12-28 10:53
Nežinau kaip kiti, bet aš savo komentarą parašiau būtent todėl, kad kažkas pradėjo teigti apie Iphone revoliucinį išskirtinumą. O jis mano manymu tokiu nebuvo. Bet pilnai sutinku, kad jo užteko rinkai perdalinti ir resursų nukreipimą į aukštos kainos produktus, kurie pasirodo rinkai nebuvo problema (dėl 2000lt kompo visi laužosi, o 2300lt už telefoną be nuolaidų ir didelių kalbų moka)
Paprastas_zmogus 2013-12-28 11:18
"niekas neperspjauna griozdiško aparato su pasenusia touchscreen technologija ir mirusia OS, kuri jau tada 10 metų stovėjo vietoje"
rwc 2013-12-28 12:14
Ech, - praleidai pro akis? Pagalvok, kiek 2001-ais būtų kainavęs ragelis su aifono parametras. Su visais multitouchais, GPS'ais, akselerometrais, gigabaitiniu RAM'u, multikoriniu gigaherciniu CPU, GPU ir taip toliau. O kažkaip jame sukdavosi Opera Mobile, PDF skaityklė, video grotuvas, WiFi, Flash, Java... Ir naršyti galėjai ilgiau nei su šiuolaikiniais galaksiais. Be to, jis turėjo bazinėje komplektacijoje ir pagaliuką storiems pirštams, ir atlenkiamą/nuimamą fizinę klaviatūrą šalia liečiamo ekrano (kur jie dabar?). Ir papasakok bobutei, kad 2001-2003 metais Symbian platforma buvo beviltiškai pasenusi. Tik 2001-mais Nokia pirmą versiją išleido, 2006-tais Symbian užėmė ~70-80% išmaniųjų rinkos, dar 2009 kas trečias buvo Symbian. Mažiau pasakų, gerai?
Creatium 2013-12-28 12:44
Užėmė, tai užėmė. Bet užimti galėjo ir belenkaip pasenęs softas, jeigu nebuvo nieko geriau. Pats faktas, kad Symbianas buvo staigiai "numarintas" (tiksliau - pats numirė) rodo, kad kažkas su juo buvo negerai.
rwc 2013-12-28 13:33
Aha, tik kažkodėl Symbian dvėsė dešimtmetį po pirmųjų įrenginių išleidimo. Kiek per tą laiką padvėsė, pvz., Windowsų? Visokių MeeGo? Jei rimtai, nematau, kuo kokie galaksiai smarkiai patogesni už P900. Tik kad lengvesni, plonesni, jautresniu ekranu, multitouch, geresne GPS navigacija, kad pavertus apsisuka vaizdas, daugiau žaidimų, standartizuotos jungtys... ir bene viskas? Per 11 metų tik tiek inovacijų? Kuri iš jų - esminė? O kad numirė - tai seniai turėjo. Per daug skirtingų ir nesuderinamų UI platformų. C/C++ tokio tipo ir galingumo įrenginiams elementariai netinka (pabandyk su C parašyti saugų apps'ą, ir dar veikiantį keliose dešimtyse skirtingo hardwaro), failų sistema - DOS klonas, be normalios permisijų sistemos ir lengvai sugadinama. Dabar, kai pigiausi rageliai galingesni už tų laikų Pentiumus, tiesiog nelogiška į juos kišti tų laikų architektūrą. Bet aš kalbu apie santykinį patogumą naudoti, ne apie spartą, ekrano raišką ar efektus. Kas buvo tuomet išspaudžiama iš aparatūros, ir kas dabar - šiuolaikiniams inžinieriams slėptis po lapais. Kad ne paskutinį veiksnį atliko Nokia politika - faktas. Niekaip neapsisprendė, kurią OS vystyti, kuria kryptimi eiti, su kuriais gamintojais bendradarbiauti. Patys kaišiodami pagalius į ratus atsuko nugarą tiek vartotojams, tiek partneriams - tai ir gavo ko norėjo. Gerą, populiarią platformą sugadino ir nuėjo į bankrotą. O kas Samsungams? Pasiėmė kitą, atviresnę platformą - iOS kloną, bet nebūtinai geresnę.