„NUVIZ Ride:HUD“: išmanieji šalmai motociklininkams leis matyti informaciją prieš savo akis (Video)  (3)

Vis daugiau ir daugiau automobilių gamintojų naudoja technologijas, kurios leidžia vairuotojui matyti įvairiausią dominančią informaciją prieš savo akis. Deja, šiomis technologijomis negali pasigirti motociklų kūrėjai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Norėdami pataisyti šią situaciją, Vašingtone esančios „APX“ laboratorijos, kartu su „HOLOEYE“ sujungė savo jėgas, norėdami pagaminti naują produktą, skirtą motociklininkams. Kompanijos kartu jau pristatė „NUVIZ Ride:HUD“ – tai prietaisas, kuris prisitvirtina prie šalmo ir gali rodyti vairuotojui reikalingiausią informaciją.

Nors ši idėja jau ne nauja, o ir buvo ne vienas pranešimas apie tai, kad panašūs išmanieji šalmai jau projektuojami, tačiau skelbiama, jog būtent tokios koncepcijos prietaisas bus pirmasis pasaulyje (įdomumo dėlei priminsime, jog ir mėgėjai kažką panašaus konstruoja patys).

„NUVIZ Ride:HUD“ kūrėjai teigia, kad kuriant šį prietaisą, buvo kalbama su daugybę motociklų fanatikų, kurie išreiškė savo svarbiausius norus. Informacijai perduoti naudojamas LCOS tipo ekranas. Pritvirtinus prietaisą prie šalmo, informacija bus matoma tik dešiniajame apatiniame kampe, šitaip vairuotojams nebus trukdoma matyti kelio.

Taip pat pranešama, kad įrenginys savarankiškai veikti negalės. Į pagalba buvo pasitelktas išmanusis telefonas, o jam sukurta pagalbinė programėlė „NUVIZ Ride: Cloud“ leis keisti įvairius nustatymus.

Nors prietaisas yra ir kūrimo stadijoje, kūrėjai jau surinko beveik du trečdalius reikiamos sumos pinigų, todėl galima tikėtis, kad anksčiau ar vėliau šis įrenginys pasirodys rinkoje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(5)
(0)
(0)

Komentarai (3)

Susijusios žymos: