Billas Gatesas finansavo šlapimu kraunamos telefono baterijos kūrimą (Video)  (0)

Billo ir Melindos Gatesų fondas nori pagerinti žmonių sanitarines sąlygas, ypač tose vietose, kur nėra patikimo vandens tiekimo. Dalį lėšų jie skiria tualetų perdarymo programai, kurios tikslas – sukurti tualetus, žmonių išskyras apdorosiančius be vandens. Dabar fondas finansuoja programą, kuri leis šlapimą paversti į elektros energiją, praneša businessnsider.com.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Bristolio robotikos laboratorijoje Anglijoje mokslininkai sukūrė technologiją, kuri žmonių išmatas paverčia į elektrą, o ši gali būti panaudojama išmaniųjų telefonų įkrovimui. Mokslininkai pademonstravo, kaip išmanųjį telefoną galima pakrauti šlapimu. Piniginę šio projekto tolesnes plėtrai atvėrė ir Billas Gatesas. Kaip ši technologija veikia? Nedidelės apvalios detalės, vadinamosios „Microbial Fuel Cell“ (mikrobų kuro elementai), viduje yra mikroorganizmų, kurie surenka šlapimą, jį išskaido, o vėliau gaminama elektra.

Sistemą sudaro vamzdeliai, pro kuriuos teka šlapimas. Sistemoje yra kuro elementų keitikliai, kurių kiekvienas turi mikrobų.

Mokslininkai sako, kad didžiausias iššūkis yra sujungti pakankamą kiekį šių keitiklių tam, kad būtų pagamintas didesnis elektros energijos kiekis.

Reportažą iš Bristolio robotikos laboratorijos galite rasti apačioje:

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(2)
(0)
(0)

Komentarai (0)