Naujas 280 cm įstrižainės TV – už 400 tūkst. Lt. (Video)  (8)

Koncernas "Samsung" pradėjo prekiauti didžiausiais pasaulyje – 280 cm įstrižainės – televizoriais, rodančiais 4 kartus aiškiau nei didelės raiškos (HD) televizoriai. Tiesa, vienas toks televizorius kainuoja kone 0,5 mln. Lt.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Gamintojai tvirtina, kad naujojo U-HDTV tipo (Ultra-High Definition Television) televizoriaus ekrane vaizdas yra toks aiškus, jog jį sunku atskirti nuo vaizdo, matomo pro langą. Viename kvadratiniame centimetre vaizdo raiškos pikselių tokie televizoriai turi 4 kartus daugiau nei HD (High Definition) tipo televizoriai. 259 cm pločio ir 178 cm aukščio monstrai bus pardavinėjami ne tik Pietų Korėjoje, bet ir Kinijoje, Vidurio Rytuose bei Europoje. "Samsung" atskleidė, kad iš Vidurio Rytų gyventojų yra sulaukusi jau dešimties tokių televizorių užsakymų. Tiesa, prognozuojama, kad liūto dalį tokių televizorių rinkos atsirieks Kinija. Greta naujojo Samsung U-HDTV televizoriaus ankstesnysis, beje, tos pačios kompanijos TV dydžio rekordininkas galėjo pasigirti tik 215 cm įstrižaine. Šie naujos kartos buitiniai prietaisai pakeis dar visai neseniai šlovintą OLED technologiją, kurią dar pernai ta pati "Samsung" ir konkurentė LG reklamavo kaip ateities technologiją. Pasirodo, specialūs LED šviestukai gigantiškiems ekranams buvo pernelyg brangūs, tad abu koncernai pasirinko U-HDTV technologiją.
"NPD DisplaySearch" prognozuoja, kad pasaulyje U-HDTV televizorių bus parduota nuo 1,3 mln. šiemet iki 23 mln. 2017 m. Daugiau kaip pusė jų keliaus į Kiniją.

Dar rudenį pristatydamas naujovę Europoje, "Samsung" atstovas Maiklas Zoeleris (Michael Zoeller) pareiškė, esą ekranas yra toks didelis, kad jame žiūrint sporto varžybas, atletai atrodo beveik natūralaus dydžio.

"Įspūdis – neįtikėtinas. Juk šio TV plotis – daugiau kaip 2,5 metro, - kalbėjo jis. – Be to, stulbinama ir vaizdo kokybė. Jį sunku atskirti nuo pro langą matomo vaizdo."


(5)
(0)
(1)

Komentarai (8)