Take-Two Interactive: mes neinvestuojame į garsias antraštes (Video)  (5)

Kiti finansiniai metai kompanijai Take-Two Interactive prasidės labai sočiai: Grand Theft Auto V tapo pelningiausiu jos projektu. Tokiu pelningu, kad per pirmą pardavimų dieną žaidimas atsipirko su kaupu. Kompanijos biudžetas pilnas, ir investuotojai, tikėtina, norėtų žinoti, į kas bus investuojamos esamos lėšos. Galbūt GTA 5 bus perkeltas į PS4 ir Xbox One?..


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kompanijos prezidento Karl Slatoff teigimu, Take-Two neketina laikytis vyraujančių tendencijų: ji pati nuspręs, kokiu keliu eiti. „Visų pirma, investicinį kapitalą geriausia naudoti ten, kur mes geriausi. O geriausi mes projektuose, kurie skirti tikriems žaidėjams. Lėšas reikia investuoti į tuos žaidimus, kurie gali tapti ilgalaikėmis franšizėmis“, – teigė jis.

Didžioji dalis sukaupto turto bus reinvestuota į naujų produktų kūrimą. Kartu kompanija žvalgosi ir į kitas studijas bei projektus, ketindama šiemet įsigyti keletą trečių šalių licencijų. Galiausiai planuojama keletas susiliejimų. Galime priminti, kad sandoris su SuperCell kompanijai kainavo $1,5 mlrd., o paskutinysis Take-Two pirkinys – tai bankrutavusios THQ nuosavybė, kuri 2013 m. sausį buvo įsigyta aukcione už $11 mln.

„Mes neketina investuoti į „garsius pavadinimus““, – paaiškino Karl Slatoff. „Mes neinvestuosime šimtų milijonų į socialinius žaidimus vien tam, jog to visi nori ir apie tai kalbama už kiekvieno kampo. Juk dabar visi, kas netingi, rašo apie panašius projektus, tačiau mes a) nesame mobilių projektų kūrėjai, b) ne mobilūs kūrėjai, kurie sugeba parodyti tik vieną produktą. Ši sfera mums neįdomi. Rizikuoti ir tikėtis sėkmės nėra protinga.“

Iš kitos pusės, Take-Two nori, kad bet kuris pirkinys pradėtų nešti pajamas kuo greičiau. Tokiu būdu, leidėjo vadovybė atidžiai studijuoja visus potencialius įsigijimo objektus. „Mes neleidžiame pinigų tiesiog taip, paprastai; mes ieškome teisingų galimybių“, – teigė Karl Slatoff.

„Mes atidžiai sekėme kiekvieną stambų ir smulkų sandorį žaidimų industrijoje. Po tokių pirkinių perspektyvų analizės mes padarėme išvadą, kad aukoti jiems laiką ir išleisti pinigus nenaudinga. Norėčiau pasakyti, kad tokie sprendimai pavykdavo ne iš karto, būdavo priimami, esant tam tikram spaudimui“.

Taigi kuo konkrečiai domisi kompanija? Jo prezidento teigimu, „ieškoma įdomių franšizių, technologijų ir talentingų komandų“. Buvo paminėtas ir naujos kartos žaidimų sistemų pasirodymas. Take-Two džiaugiasi PlayStation 4 ir Xbox One pasirodymu, tačiau kalbėti apie joms skirtus projektus dar anksti.

Leidėjo vadovybė įspėja, kad dabar orientuoti į konsolių sėkmę negalima, kadangi per šventinį išpardavimų sezoną jos visuomet parduodamos dideliais tiražais. Net jei ilgalaikėje perspektyvoje rezultato ir nebus.

„Aplink konsoles labai daug triukšmo“, – mano Take-Two prezidentas. „Daugelis abejoja, kad naujos konsolės galės sudominti tiek pat žaidėjų, keik ir senos. Antra vertus, sėkmingas PS4 ir Xbox One debiutas parodė, kad konsolių rinka gyva ir sveika.“ Deja, tikėtis, kad GTA V greitu metu pasirodys naujos kartos konsolėse, nereikėtų. Take-Two nori išlaukti. Jai svarbu, kad naujų konsolių žaidėjų bazė pasiektų tam tikrą lygį.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(3)
(0)
(0)

Komentarai (5)