Kosminius turistus šiemet pradės skraidinti „Lynx Mark“ lėktuvai (Video)  (1)

Paskutinįjį šių metų ketvirtį Nyderlandų bendrovės SXC suborbitinis lėktuvas „Lynx Mark“ pradės komercinius skrydžius į stratosferą. Tarp pirmųjų kosminių turistų bus klientai iš Kinijos, informavo skrydžius organizuojančios bendrovės „Dexo Travel“ atstovai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pasak jų, nors formaliai „Lynx Mark“ nepakils į kosmosą, o tik leis gėrėtis Žeme ir už langų juoduojančiu kosmosu iš 60 kilometrų aukščio, norinčiųjų patirti tokius įspūdžius netrūksta. Visas skrydis kosminiu „Lynx Mark I“ lėktuvu truks vieną valandą, o skrydžio trukmė 60 kilometrų aukštyje - 20 minučių. Kadangi lėktuvas yra dvivietis, „Lynx Mark“ galės skraidinti tik vieną kosminį turistą.

Pranešama, kad tokius skrydžius jau užsisakė apie 100 klientų. Skrydžio kaina nenurodoma, tačiau kai kurių šaltinių duomenimis ji prasideda nuo 95 tūkst. JAV dolerių.

Bendrovė SXC ruošia ir antrąjį savo kosminio lėktuvo modelį „Lynx Mark 2“, kuris, skirtingai nuo pimojo, galės pakilti į 103 kilometrų aukštį, tai yra, faktiškai pasieks kosminę erdvę. Planuojama, kad pirmieji jo skrydžiai prasidės 2015 metais.

Tikimasi, kad šiais metais komercinius skrydžius į kosmosą pradės ir bendrovė „Virgin Galactic“, šiuo metu vykdanti baigiamąjį savo kosminio lėktuvo „SpaceShipTwo“ bandymų etapą. Už galimybę 6 minutes patirti nesvarumo būklę ir pažvelgti į Žemę iš suborbitinio aukščio daugiau nei 500 klientų jau iš anksto už bilietą sumokėjo po 250 000 dolerių.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(11)
(0)
(0)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: