Policija įspėja: nuvalyti nuo automobilio sniegą – būtina  (0)

Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos valdybos pareigūnai pastebi prie pakitusių eismo sąlygų neprisitaikiusius vairuotojus, vairuojančius automobilius, nuo kurių nenuvalytas sniegas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pareigūnai įspėja, kad aplediję, iš vidaus aprasoję automobilių langai ar ant jų nuo stogo slenkantis sniegas gali stipriai riboti matomumą pačiu kritiškiausiu metu ir lemti nelaimę.

Atkreiptinas dėmesys, kad transporto priemonių vairuotojai privalo kelyje elgtis taip, kad nesukeltų pavojaus tiek sau, tiek kitiems eismo dalyviams.

Policija pabrėžia, kad prieš pradėdamas važiuoti vairuotojas privalo iš anksto tinkamai pasirūpinti transporto priemonės technine būkle – tinkamomis padangomis, šviesos prietaisų ir stiklo valytuvų veikimu. Svarbu pasirūpinti, kad automobilyje pakankamai būtų automobilių langų applovimo skysčio, sniego valymo šepečiai, ledo grandikliai. Valstybinio numerio ženklai turi būti švarūs, o galiniai – apšviesti. Pajudėti iš vietos galima tik tada kai nuo sniego ir ledo visiškai nuvalyti automobilio stiklai, šviesos prietaisai, automobilio stogas.
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(4)
(0)
(0)

Komentarai (0)