Rusijoje oficialiai įteisintas masinis tinklaraštininkų sekimas ir „juodosios“ duomenų bazės sudarymas  (13)

Tai, kad Rusija bando kontroliuoti Internetą, niekam ne paslaptis. Pavyzdžiui, mažai kas abejojo, jog garsių opozicijos tinklaraštininkų – aktyvistų straipsniai akylai stebimi ir analizuojami. Dabar šalies valdžia nusprendė tokį sekimą įforminti oficialiai: ketinama sukurti „negatyviai nusiteikusių piliečių“ (ir ne tik pačių garsiausių) duomenų bazę.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Leidinys „Izvestia“ rašo, kad šiemet Rusijos Federacijos Federalinė apsaugos tarnyba (FAT) kasdien stebės opozicinius straipsnius publikuojančius rusų tinklaraštininkus, kad sužinotų, kaip jie žvelgia į valdžia. Rekomenduojama sekti ne tik žinomus Maskvos tinklaraštininkus, tačiau ir regionų gyventojus.

„Izvestia“ šaltinio iš FAT teigimu, tai nėra „varžtelių užsukimas“, tiesiog visa tai padės „stebėti ir užkirsti kelią daugeliui baisių incidentų.” Kaip pavyzdys pateikiama nacionalbolševikų akcija, kai šie apmėtė Nyderlandų karalių pomidorais; šaltinis mano, jog jei būtų sekamos aktyvistų publikacijos, to nebūtų įvykę.

Straipsnių analizei atranka užsiims profesionalai, kurie naudos „specializuotas sistemas“ ir uždės žymą, pozityviai ar negatyviai pateikta informacija. Tokie rinkiniai bus kasdien siunčiami FAT darbuotojams, kurie pateiktą medžiagą analizuos toliau.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(5)
(0)
(0)

Komentarai (13)