Nesusidėvintis futbolo kamuolys  (0)

Timas Jahnigenas nėra išradėjas, tačiau tai jam nesutrukdė sukurti daiktą, kuris palengvina gyvenimą milijonams vargšų vaikų visame pasaulyje. Šis išradimas – nesunaikinamas futbolo kamuolys.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kamuolys „OneWorld Futbol“ vaidina labai svarbų vaidmenį siekiant išspręsti ilgalaikes socialines problemas besivystančiuose regionuose, rašo „Mashable“. Jis nuo kitų kamuolių skiriasi tuo, kad juo galima žaisti labai ilgą laiką.

Sportas yra būtinas kiekvieno žmogaus vystymuisi, o tokia komandinė sporto šaka kaip futbolas dar ir išmoko svarbių pamokų apie komandinį darbą.

Tačiau ne visi vaikai turi galimybę žaisti futbolą – kai kurie jų gyvena itin sunkiomis sąlygomis, pavyzdžiui, pabėgėlių stovyklose, kur nėra pinigų ir vienu įprastiniu kamuoliu žaidžia krūva vaikų.

Čia ir pasitarnauja T.Jahnigeno išrastas kamuolys. „OneWorld Futbol“ yra pagamintas iš uždarų ląstelių putų – panašios medžiagos, kaip naudojama „Crocs“ batų gamyboje, ir yra beveik nesunaikinamas. Iš jo negali būti išleistas oras, kamuolys yra atsparus vandeniui ir yra pagamintas tam, kad išliktų.

Idėja sukurti tokį kamuolį T.Jahnigenui kilo tuomet, kai šis žiūrėjo dokumentiką apie karo zonose skurde gyvenančius vaikus. Tačiau T.Jahnigenas pats neturėjo grynųjų, kad finansuotų reikalingus tyrimus. Bet būdamas muzikos versle jis pažinojo dainininką Stingą. T. Jahnigenas Stingui papasakojo apie šią idėją ir muzikantas nusprendė ją paremti.

Niekas nežinojo, kaip sukurti tokį kamuolį, nes niekas iki tol nebuvo nieko panašaus daręs. Tačiau, pasak T.Jahnigeno, visus motyvavo bendra idėja ir tikslas.

Norimą futbolo kamuolį pavyko sukurti trumpiau nei per metus. Dabar maždaug 21 mln. vaikų gali žaisti su 700 tūkst. nesunaikinamų kamuolių 160 – yje pasaulio valstybių.

Dabar Lisa Traver ir išradėjas dirba su „vieną perki, antrą dovanoji“ modeliu – jei tik kai kas nors už 39,95 dolerio įsigyja futbolo kamuolį, kitas kamuolys nemokamai nusiunčiamas į skurdžiausias pasaulio vietoves.

Jeigu kamuolys žmogui nereikalingas, jis, paaukojus už 25 dolerius, išsiunčiamas neturtingiems vaikams. Nuo 2010 m., kai šis kamuolys buvo sukurtas, jo pardavimai išaugo 4 kartus.
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(6)
(0)
(1)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: