„Apple“ užpatentavo besikeičiančią grafinę vartotojo sąsają  (0)

„Apple“ kompanija užpatentavo naująją grafinę sąsają, kuri turėtų išspręsti netikslumo bėdas dirbant su lietimui jautriais ekranais. Šis sprendimas turėtų palengvinti išmaniųjų telefonų „iPhone“ naudojimą judant, kuomet dažnai paliečiame ne tą ekrano vietą, kurią norėjome.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kaip skelbia patento aprašymas, technologija vadinsis „kintama prietaiso vartotojo grafinė sąsaja“. Iš pateiktos patentinės paraiškos kol kas sunku tiksliai suprasti kas ateityje laukia naujųjų „iPhone“ telefonų, tačiau panašu, kad ketinama kurti išmaniąją ir mokytis galinčią sistemą, kuri spręs ganėtinai rimtas valdymo problemas. Mat dabartiniai „Apple“ kompanijos išmanieji telefonai „iPhone“, palyginus su savo konkurentais yra kur kas labiau kompaktiški ir dėl to turi mažesnę ekrano įstrižainę. Todėl dažnam vartotojui judant įprastinis išmaniojo telefono valdymas kelia nemenkų nepatogumų, o alternatyvos tam nėra, mat „iPhone“ galima valdyti tik prisilietimais.

Sprendžiant pagal patentinėje paraiškoje pateiktą informaciją, „Apple“ inžinieriai planuoja panaudoti vieną ar keletą padėtį erdvėje nustatančių jutiklių, kurie sugebės identifikuoti mūsų judesius, o centrinis procesorius pagal jutiklių pateikiamą informaciją koreguos vartotojo grafinę sąsają. Kas konkrečiai bus koreguojama grafinėje sąsajoje nėra tiksliai žinoma, tačiau pavyzdžiuose nurodyta, kad tai gali būti ir virtualių mygtukų padidėjimas, ir pasikeitęs jų išdėstymas.

„Apple“ inžinieriai jau planuoja, kad šios idėjos įgyvendinimui bus galima panaudoti ir esamus jutiklius (tokius kaip giroskopai ir akselerometrai), kurie sutinkami dabartiniuose „iPhone“ išmaniuosiuose telefonuose.

Norint, kad išmaniojo telefono procesorius atpažintų ką šiuo metu veikia vartotojas, bus sukuriami standartinių judesių šablonai. Iš jutiklių atėjusi informacija po apdorojimo bus lyginama su šių judesių šablonų duomenų baze ir pagal tai atpažįstamas konkretus veiksmas, kurį atlieka vartotojas. Pavyzdžiui jei jutikliai jaus pastovius aukščio svyravimus (telefonas sistemingai juda aukštyn-žemyn), tuomet bus manoma, kad vartotojas šiuo metu žingsniuoja. Užfiksavus ėjimą, operacinė sistema iš karto pakeis vartotojo sąsają ir, pavyzdžiui, padidins jūsų kontaktų sąraše esančius vardus bei pavardes.

Teigiama, kad ši naujovė taip pat mokės ir prisitaikyti prie konkretaus vartotojo įpročių. Ji bandys išmokti jūsų pasikartojančius judesius ir ką tuo metu veikiate su savo telefonu. Pagal šiuos duomenis vartotojo sąsaja bus keičiama taip, kad būtų supatogintas naudojimasis tokio veiksmo metu populiariausiomis „iPhone“ funkcijomis.

Žinoma, daug įdomių „Apple“ patentų taip ir neišvydo dienos šviesos, tad neaišku ar tokią valdymo naujovę išvysime jau „iPhone 6“, tačiau bent jau aiškėja, kokiomis kryptimis „Apple“ inžinieriai ketina judėti toliau tobulindami savo išmanųjį telefoną.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(6)
(0)
(0)

Komentarai (0)