Kokia išmaniojo telefono ekrano įstrižainė yra optimali?  (27)

Niekam ne paslaptis, kad išmaniųjų telefonų gamintojai linkę nuolat didinti savo naujų sprendimų ekranus. Dar prieš porą 5“ ekranai buvo laikomi labai artimi planšetiniams kompiuteriams. 2013 m. tai tapo rinkos standartu, kuriuo gali pasigirti bet kurios kompanijos flagmanas. 2014 m., panašu, artėsime prie 5,5“, ir tai taps nauju standartu visiems metams.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šiandien turime naują telefonų klasę – planšetofonai (phablets), ir kai kurių jų ekrano įstrižainė jau pasiekė įspūdingus 6,4“ – visai netoli kompaktiškų planšetinių kompiuterių rodiklio – 7“. Tiesa, tokios tendencijos džiugina ne visus. Yra tokių žmonių, kuriems Steve Jobs deklaruota 3,5“ įstrižainė yra optimalus variantas ir šiandien, nors pati Apple jau seniai išleido iPhone su 4“ ekranu. Taigi kokia išmaniojo telefono ekrano įstrižainė yra optimali? Puslapis PhoneArena atliko savo skaitytojų apklausą, ir pasirodė, kad nuo 2011 m., kai buvo atlikta pirmoji tokia apklausa, vartotojų nuomonė šiuo atžvilgiu pasikeitė gana smarkiai.

2011 m. 40,5% respondentų kaip optimalų rinkosi 4” – 4,29” ekraną, tuo tarpu beveik 35% idealiu laikė „ne didesnę nei 3,99” įstrižainę“. 2014 m. viskas verčiasi aukštyn kojom – iki 3,99” rinkosi vos 1,19%, – 4”-4,49” – 15,53% apklaustųjų, tuo tarpu „4,5” ir daugiau“ – net 65%. Tokiu būdu, planšetofonai tampa visai normalūs, tuo tarpu 4“ turintys iPhone priskiriami „mažiukų“ klasei.

Kiek ilgai gamintojai didins ekranų įstrižainę, pasakyti labai sunku, tačiau akivaizdu, kad taip daryti jie negalės iki begalybės, taigi bus pradėta konkuruoti kitose srityse. Po truputį įgauna pagreitį ekranų raiškos lenktynės, taip pat įgauna pagreitį ir lanksčių ekranų sritis. Kai kurie iš gamintojų ruošia netgi sulenkiamus kaip knyga ekranus, kurie leistų net ir didelės įstrižainės ekraną turinčius įrenginius patalpinti kišenėje.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(6)
(0)
(1)

Komentarai (27)