Qualcomm ruošia procesorių Snapdragon 810 su 8 branduoliais  (1)

Nors dar visai neseniai kompanijos Qualcomm aukšto lygio pareigūnai kalbėjo, kad aštuonių branduolių mobilūs procesoriai yra beprasmis dalykas, tačiau panašu, šis amerikiečių gamintojas keičia požiūrį.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pranešama, kad Qualcomm ruošia naują SoC mikroschemą Snapdragon 810, kuris taps mobilių procesorių flagmanu. Šiuo metu jis žymimas kaip MSM8994/APQ8094. Neoficialiais duomenimis, Snapdragon 810 taps pirmuoju kompanijos 8 branduolių procesoriumi.

Tikėtina, kad galima kalbėti apie patobulintos big.LITTLE koncepcijos naudojimą: skaičiavimų branduoliai galės dirbti, esant bet kokiai konfigūracijai, tame tarpe ir visi kartu vienu metu. Pranešama, kad maksimalus tokio procesoriaus taktinis dažnis sudarys 2,5 GHz.

Naujasis procesorius palaikys 64 bitų instrukcijas, taip pat LPDDR3-1600 operatyviąją atmintį, kurios maksimali talpa galės būti 4 GB, nors šiuo atveju gali kilti nemažai diskusijų dėl 64 bitų instrukcijų naudos.

Integruotą grafikos posistemę sudarys adapteris Adreno 430, veiksiantis 500 MHz taktiniu dažniu, taip pat palaikysiantis tokias technologijas, kaip OpenGL ES 3.0, DirectX 11.1 ir OpenCL 1.2.

Teigiama, kad Snapdragon 810 gamybai bus naudojamas 20 nm technologinis procesas, apie kurį visu balsu kalba Taivano kontraktinis gamintojas ir Qualcomm partneris – kompanija TSMC. Tikėtina, kad procesorius bus pristatytas 2014 m. antroje pusėje. Tokiu būdu, Qualcomm pasiūlys deramą atsaką į neseniai anonsuotą nVidia procesorių Tegra K1 ir jo modifikaciją Denver su 64 bitų palaikymu.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(4)
(0)
(0)

Komentarai (1)