Pentagonui prireikė pripučiamų palydovinio ryšio antenų (Video)  (0)

JAV gynybos departamentas pranešė su bendrove „GATR Technologies“ pasirašęs 440 mln. dolerių vertės sutartį pripučiamoms palydovinio ryšio antenoms sukurti ir pagaminti.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pagal šią sutartį GATR privalo per 5 metus pasiruošti masinei tokių antenų gamybai. Pripučiamos GATR palydovinio ryšio antenos, skirtos JAV kariuomenės poreikiams, yra kompaktiškesnės ir patogesnės transportuoti: nepripūstos jos yra 80 proc. mažesnės ir lengvesnės už dabar naudojamas metalines lėkštės formos antenas.

Pripūsta GATR antena tampa radijo bangas praleidžiančiu balionu, kuriame yra parabolinė palydovinio ryšio antena.

GART inžinieriai siūlo 3 tokių antenų modelius: su 2,4, 1,8 ir 1,2 m skersmens vidinėmis antenomis. Tokios didelės antenos, pasak specialistų, leidžia efektyviau panaudoti šiuolaikinių palydovinio ryšio tinklų resursus, o taip pat užtiktina kokybiškesnį ir patikimesnį ryšį.

Naująją anteną transporto priemonėms sunkiai pasiekiamose vietose galima transportuoti ir nešuliniais gyvuliais, nes išrinktos antenos masė neviršija 50 kg. Paruošti tokią anteną darbui galima per mažiau nei 30 minučių. Pats kompaktiškiausias pripučiamos antenos modelis sveria 31 kg ir telpa kuprinėje.

JAV kariškių teigimu, mažas antenų svoris ir dydis yra itin svarbūs mūšio lauke, ypač tais atvejais, kai operacijas specialiosios paskirties daliniai vykdo priešo teritorijoje. Naujoji palydovinio ryšio sistema pirmiausia skirta antžeminiam naudojimui atokiuose regionuose, kuriuose nėra stabilaus ryšio galimybių.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(2)
(0)
(0)

Komentarai (0)