Studentas sukūrė marškinėlius, kurių neįmanoma išpurvinti (Video)  (9)

Jei esate nevalyvas ir dažnai apsitaškote skysčiais ar maistu, arba tiesiog tingite dažnai plauti drabužius, šias problemas ateityje išspręsti padės studento iš San Francisko išradimas. Jis sukūrė marškinėlius, kurie nesušlampa ir neišsitepa.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Marškinėliai „Silic“ yra atsparūs daugybei įvairiausių skysčių ir maisto produktų: kolai, kečupui, garstyčioms, pieno kokteiliams, alui, rašalui, raudonam vynui ir t.t.

Drabužis yra pagamintas iš poliesterio, papildyto tam tikrais chemikalais, kurie neleidžia skysčiams „prikibti“ prie medžiagos. Teigiama, kad dėvint marškinėlius jausmas nesiskiria nuo kitų drabužių.

Išradimo autorius, studentas Aamiras Patelis teigia iš pradžių eksperimentavęs su užpurškiamais chemikalais, tačiau suprato, kad tokie marškinėliai būtų efektyvūs tik iki pirmo skalbimo. Todėl jis pradėjo ieškoti būdų, kaip „įpinti“ vandenį atstumiančias chemines medžiagas tiesiai į audeklą.

A.Patelis tai pasiekė pasinaudodamas nanotechnologijomis. Gauta medžiaga neerzina odos ir neturi žalingo poveikio.

„Dauguma skysčio molekulių nepasieks pačios medžiagos, nes tarp jų susiformuoja mikroskopinis oro sluoksnis, – aiškina A.Patelis. – Taip yra todėl, kad medžiaga yra padengta milijardais titnagžemio (silicio dioksido) dalelių. Skysčiai suformuoja 150 laipsnių sferą ir tiesiog nurieda. Tai apsaugo marškinėlius nuo sutepimo.“

Tam, kad patikrintų, ar ši idėja gali susilaukti dėmesio, studentas nusprendė kreiptis į „Kickstarter“ bendruomenę. Šiame tinklalapyje įvairūs projektai gali rinkti paramą mainais už pažadą įgyvendinti projektą pasiekus užsibrėžtą lėšų sumą, o rėmėjams įprastai atsidėkojama naujomis paslaugomis ar produktais.

„Silic“ projekto kūrėjai tikėjosi surinkti bent 20 tūkst. dolerių, bet jų viltys buvo gerokai pranoktos: likus mažiau nei savaitei projektą jau parėmė daugiau nei 3,6 tūkst. žmonių, jam jau surinkta virš 250 tūkst. dolerių.

Pirmieji rėmėjai vienerius bet kokio dydžio marškinėlius galėjo įsigyti už 40 dolerių, šiuo metu juos žadama atsiųsti projektą parėmus 48 doleriais (120 Lt). Pirmąsias marškinėlių partijas žadama pagaminti gegužę.

Būsimieji „Silic“ marškinėlių savininkai turės laikytis tam tikrų taisyklių, kad jų „galiojimo laikas“ nepasibaigtų: nenaudoti medžiagos minkštiklio, nebalinti, neplauti su spalvotais drabužiais ir nelyginti. Taip pat rekomenduojama nenaudoti sauso valymo. Teigiama, kad atsparumas vandeniui išliks iki 80-ies skalbimų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
Autoriai: Gediminas Gasiulis
(16)
(0)
(1)

Komentarai (9)