Qualcomm tiki išmaniųjų telefonų su Ultra HD raiška potencialu

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

w00xer 2014-01-28 09:29
Pabusiu senamadisku pensininko tipo eiliniu lietuviu ir uzduosiu retorini klausima: naxrena to 4k reikia? (nu isskyrus marketinga su dideliais skaiciais) Tipo belekaip skirsis zmogaus akiai 1k dpi nuo 400dpi?
mental1ty 2014-01-28 10:37
Na pačių telefonų ekranams FullHD manau per akis ir daugiau tobulėti nėra reikalo. Bet procesoriams tikrai reikia tobulėti ir 4k, o ateityje ir 8k palaikymas būtinas, nes manau ne aš vienas laukiu, kai telefonas pilnai pakeis PC ir jį bus galima jungti prie jau minėtų 4k ir 8k monitorių ar TV ir naudoti kaip pilnavertį kompiuterį.
Simplicity 2014-01-28 11:59
Visų pirma, tobulėti reikia akumuliatoriams. Na, o po to logiška seka turėtų būti pereinama nuo silicio prie grafeno. Tačiau net ir tada išmanusis telefonas netaps lygiaverčiu pakaitalu kompiuteriui. Na, o grįžtant prie straipsnio temos, tai žinoma jog reikia Ultra HD (ar net 4K) ekrano raiškos telefonuose. Prie viso to dar reikia daugiau branduolių, daugiau RAM atminties. Tačiau RAM'o ne per daug ir ne visų naujovių iš karto,— kitaip nebus ką po pusės metų anonsuoti kaip „next big thing“. Gyvenam tokiais laikais, kai visą ekonomiką varo vartotojiškumas. Dėl to kas pusę metų reikia išleisti vis naują telefono ar nešiojamo kompiuterio modelį, po truputį didinant RAM, talpą, branduolių skaičių, ekrano dydį ir raišką. Nežinau kaip yra Lietuvoj, bet Airijoj iPhone'ai ir Galaxy'iai, jei tik yra finansų, keičiami kas 6 mėnesius, nes „pasensta“ (O kažkur Afrikoj dešimtmetis už dolerį per dieną, po žeme 16 valandų kaip kurmis rausiasi, kad europietis savo atžalai „pasenusį“ telefoną nauju pakeistų.)
pufixas 2014-01-29 07:32
Tegul geriau prie bateriju galingesniu dirba, o ne prie ekranu didesniu, ir procesoriu galingesniu.