iPhone pardavimai - rekordiniai, o geidžiamiausias telefonas - iPhone 5S  (7)

Kompanija Apple per paskutinį ketvirtį sugebėjo parduoti rekordiškai daug išmaniųjų telefonų iPhone – net 51 mln. Tiesa, analitikus domino būtent „biudžetinis“ iPhone 5C, tačiau gamintojas pateikė tik bendrą statistiką, neminėdamas atskirų skaičių pagal modelius.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Iš didėjančios pajamų dinamikos analitikai nusprendė, kad flagmanas iPhone 5S vis tik populiaresnis, nei plastikinis iPhone 5C. Tai patvirtino ir Tim Cook, kuris prisipažino, jog iPhone 5S vartotojų dėmesio pritraukė daugiau, o pagrindiniu tokio pasirinkimo akcentu tapo biometrinis sensorius Touch ID, leidžiantis geriau apsaugoti telefoną, taip pat suteikiantis galimybę atsiskaityti firminėje Apple ekosistemoje, patvirtinant savo tapatybę be slaptažodžių.

Apple finansų direktorius Peter Oppenheimer užsiminė, kad Touch ID panaudojimas neapsiribos vien tik šiomis sritimis, tačiau nuo tolimesnių komentarų susilaikė. Galima prognozuoti, jog kompanija intensyviai dirba prie mobilių mokėjimų sistemos, o apie tai kalba ir neseniai paviešintas patentas.

Kalbėdama apie iPhone 5C, Apple vadovybė teigė, kad šis išmanusis telefonas nepaveikė flagmano pardavimų, tačiau leido kompanijai pritraukti naujų pirkėjų, kurie anksčiau Apple produkcija nesinaudojo.

Brangių išmaniųjų telefonų rinkos Tim Cook nelaiko ypatingai prisotinta. Jo teigimu, iPhone 5S pardavimų augimas tai tik patvirtina, o daug geografinių rinkų dar turi daug potencialo – kalbama apie JAV, Japoniją ir Vakarų Europą. Beje, Japonijos atveju iPhone pardavimai per paskutinį ketvirtį augo 40%, o tai leido iPhone užimti net 69% vietos rinkos.

Analitikai taip pat uždavė klausimą apie Apple ketinimus dar labiau suskirstyti išmaniųjų telefonų asortimentą į aiškius segmentus. Tim Cook tiesioginio atsakymo nepateikė, tačiau pareiškė, kad kompanija „pasiruošusi išleisti bet kokį produktą, tačiau tik su sąlyga, kad jis bus nuostabus.“

Šiuo metu Lietuvoje prekiaujama abiejų tipų „iPhone“ telefonais - tiek „iPhone 5S“, tiek ir „iPhone 5C“, jau nekalbant apie tai, kad galima surasti ir senesnės kartos telefonų „iPhone 5“, „iPhone 4S“ bei „iPhone 4“.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(1)
(0)
(0)

Komentarai (7)

Susijusios žymos: